Gemeente Tilburg

Datum

26 februari 2008

Meer variatie woningbouw Blaak en Stokhasselt

Voor de realisatie van twee bouwplannen heeft het college in haar vergadering van dinsdag 19 februari ingestemd met vrijstelling van de ter plaatste geldende bestemmingsplannen. In de wijk De Blaak wil de TBV aan de Grebbe 41, 21 appartementen realiseren. In de wijk Stokhasselt gaat Wonen Breburg 20 koopwoningen aan de Donizettistraat bouwen.

Deze twee bouwplannen liggen in het verlengde van het voornemen van het college (Algemeen Beleidsplan College) om qua woningbouw meer balans in de stad, en met name in de Tilburgse wijken, terug te brengen. "Meer variatie in het aantal woontypen van onze wijken zorgt voor een meer gemĂȘleerde ofwel evenwichtige bevolkingsopbouw," aldus Jan Hamming, wethouder Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. "Die balans is hard nodig en in een aantal wijken nog ver te zoeken. Met dit soort projecten maken wij de inhaalslag die nodig is."

De wijk Stokhasselt krijgt met het project aan de Donizettistraat haar eerste grondgebonden koopwoningen met tuin. De nieuw te bouwen woningen in Stokhasselt zijn daarbij ook nog eens de eerste die er in het kader van de herstructurering in deze wijk worden teruggebouwd. De wijk De Blaak krijgt met het project aan De Grebbe haar eerste sociale huurappartementen. Op woensdag 5 maart staat er een bewonersavond voor De Grebbe gepland.