Nederlandse Politiebond


OVERLEG MINISTER EN BONDEN OVER EINDBOD

Minister Ter Horst van BZK heeft de vier landelijke politiebonden gistermiddag per brief uitgenodigd voor nader overleg over de uitkomsten van de ledenraadplegingen. Deze vergadering zal plaatsvinden op vrijdag 7 maart aanstaande.

Aangezien de minister het van groot belang acht dat het overleg plaatsvindt als ALLE bonden hun standpunt over haar eindbod hebben bepaald, is de vergadering gepland na donderdag 6 maart - de dag waarop als laatste ook de VMHP de uitkomst van zijn ledenraadpleging zal vaststellen.

Een dag eerder zal de bondsraad van de NPB het officiële standpunt van onze bond bepalen, mede op basis van de uitkomst van een schriftelijk referendum. De stemkaart voor deelname aan dit referendum valt op dinsdag 26 en woensdag 27 februari in de bus bij alle NPB-leden jonger dan 65 jaar die onder de politie-CAO vallen. (Voor alle duidelijkheid: dus niet bij Europol-medewerkers en ook niet bij stadswachten). Om bij de stemming meegeteld te worden moeten de ingevulde kaarten uiterlijk zondag 2 maart teruggestuurd worden naar het NPB-hoofdkantoor in Woerden.

Zolang de ledenraadpleging loopt houdt de NPB zich op de vlakte; de bonden hebben nu eenmaal met de minister afgesproken dat ze haar derde CAO-bod neutraal aan hun achterban zullen voorleggen.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat er niet wordt nagedacht over wat er na 5 maart moet gebeuren - zowel door de bestuurders op het hoofdkantoor als door de leden van de regionale actiecomités. Die zijn nog steeds in staat van paraatheid en begin februari tijdens een gezamenlijke vergadering door Hans van Duijn hartstochtelijk aangespoord om vooral te blijven mee- en nadenken over mogelijke nieuwe actievormen.

Gepubliceerd op 26 februari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.