Politie Zuid-Holland-Zuid

26/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 26-02-2008 o Persberichten district I

AANHOUDINGEN NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING
(vervolgbericht 23 februari j.l.)
DORDRECHT In het onderzoek naar een openlijk geweldpleging op het Statenplein in de nacht van vrijdag 23 februari op zaterdag 24 februari op het Statenplein heeft de politie inmiddels nog vijf aanhoudingen verricht. Het gaat om vijf jongens in de leeftijd 19-22 jaar uit Dordrecht, Papendrecht (1) en Hendrik-Ido-Ambacht (1). De politie kreeg die vrijdagnacht te maken met een groep jongeren waarvan er een een 20-jarige man uit Dordrecht twee marktkramen omtrok op het Statenplein. Dit werd gezien door agenten die hem aanhielden wegens baldadigheid/vernieling. De aanhouding verliep niet gladjes. De 20-jarigeman vluchtte maar kon in de Tolbrugstraat Landzijde in de kraag worden gevat. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en kreeg daarbij bijval van de groep vrienden die een agressieve houding tegenover de politie aannam. Twee agenten werden door ze geschopt. Op het moment dat een politievoertuig de sirene aanzette, stopte de groep en vluchtte uiteen. Inmiddels is de 20-jarige man uit Dordrecht op maandagavond 25 februari weer vrijgelaten. De overige aangehouden verdachten zitten nog vast. Zij worden nader gehoord over hun betrokkenheid.

RUZIE BIJ DE VOETBAL
(vervolgbericht 24 februari j.l.)
HEERJANSDAM De politie heeft in het onderzoek naar de mishandeling van een 33-jarige uit Hendrik-Ido-Ambacht tijdens een voetbalwedstrijd nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee jongemannen van 20 en 21 jaar uit Nieuw-Lekkerland. Eerder werd al een 19-jarige man uit Nieuw-Lekkerland aangehouden.
De mishandeling vond zaterdagmiddag 23 februari plaats op een voetbalveld aan de Molenwei in Heerjansdam. Tijdens de wedstrijd ontstond onenigheid waarbij een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht letsel opliep toen er tegen zijn hoofd werd geschopt. Hij moest mee met de ambulance naar het ziekenhuis waar een snee nabij zijn wenkbrauw werd gehecht.

RING KOPEN OF RUILEN: JONGEMAN KRIJGT KLAP NA AFWIJZING DORDRECHT Een 21-jarige jongeman uit Gorinchem is maandagmiddag 25 februari rond 13.30 uur geweld aangedaan door een onbekende man. De jongeman liep op de Burg. de Raadtsingel richting Centraal Station toen er een licht gekleurde auto aan kwam rijden waarin de bijrijder de 21-jarige wenkte. Hij ging hier niet op in en liep door. De betreffende man in de auto stapte uit en gaf de jongeman een ring met daarop direct de mededeling in het engels dat hij geld wilde. De Gorinchemmer reageerde afwijzend, zo ook op het verzoek van de onbekende man om dan de zilveren ring te ruilen tegen een van de gouden ringen die de 21-jarige om zijn vingers had. Voor hij het wist, had de knul een klap tegen zijn voorhoofd te pakken waarna de onbekende man weer de auto en stapte en wegreed. Het slachtoffer heeft nu een bult op zijn hoofd. Eenmaal thuis bekomen van de schrik besloot hij de politie in te schakelen en aangifte te doen. De onbekende man zou buitenlands spreken en ook met meerdere personen in een auto met buitenlands kenteken zijn weggereden. Mogelijk hebben deze mannen meer mensen op straat aangesproken met de vraag ringen te kopen of te ruilen. Indien er iemand is die aanwijzingen heeft richting een dader of dadergroep dan wordt hij/zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

RUIT VERNIELD
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 25 februari een 55-jarige man uit Dordrecht aangehouden in het Wielwijkpark. De man zou met een bloempot de pui van een woning aan de M.H. Trompweg hebben vernield. De politie werd gebeld door omwonenden die last ondervonden van de man. Door de woningstichting is aangifte gedaan van vernieling. Hij heeft de vernieling bekend, de man werd boos toen bleek dat er in de woning van de kennis nog spullen lagen die hij niet terugkreeg. De schade aan de ruit is zon 1000 euro. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRUGS IN DE AUTO
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op maandagavond 25 februari twee mannen van beiden 20 jaar uit Goirle en Tilburg aangehouden op de A16 nabij Hendrik-Ido-Ambacht. Een surveillerende agent trof de twee mannen in een auto bij een benzinestation. De inzittenden werden gecontroleerd. In de auto bleken gedroogde henneptoppen en twee plakken hasj te liggen. Ook werd een groot geldbedrag aangetroffen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De auto is in beslaggenomen voor onderzoek, de drugs zullen worden vernietigd.

ONDER INVLOED
HENDRIK-IDO-AMBACHT Dankzij het kordate optreden van een oplettende weggebruiker heeft de politie maandagavond 25 februari een 57-jarige beschonken vrouw van de weg gehaald. De getuige reed op de Pruymendijk vanuit Ridderkerk, de automobiliste reed voor hem. Het viel de man op dat de bestuurster wisselend langzaam en hard reed. Ook slingerde het voertuig hevig. De man vertrouwde het niet en belde 112. Hij bleef de auto volgen tot aan het Oude Raadhuisplein in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar kwam de politie ook heen. De vrouw was erg emotioneel en weigerde een blaastest. Ze sloeg van zich af met haar handtas waardoor de agenten werden gedwongen haar met gepast geweld onder controle te krijgen. Op het politiebureau werd ze ter ontnuchtering ingesloten en bezocht door een ggd-arts in verband met haar psychische gesteldheid. Haar rijbewijs is voorlopig ingevorderd.

BALDADIG
DORDRECHT In de nacht van maandag 25 februari op dinsdag 26 februari zijn twee jongens van 16 en 17 jaar uit Dordrecht door de politie aangehouden op de Noordendijk. Surveillerende agenten zagen de jongens lopen in de Museumstraat/Nieuwstraat waar ze luidruchtig waren en op de openbare weg urineerden. Een van de jongens ging vervolgens op een geparkeerde auto in de Museumstraat staan. De dienders volgende de knapen richting Noordendijk waar ze werden aangehouden. Door de eigenaar van de beschadigde auto is inmiddels aangifte gedaan. Na verhoor werden beiden verdachten weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.