Politie Zuid-Holland-Zuid

26/02 Hoeksche Waard

Dordrecht , 26-02-2008 o Persberichten district III

PRIJS GEWONNEN?
OUD-BEIJERLAND De politie heeft twee verdachten aangehouden voor poging beroving en oplichting. Op maandagmiddag 25 februari 2008 kwam rond 15.30 uur de melding dat iemand geprobeerd had een vrouw aan de Zinkweg in Oud-Beijerland te beroven. Na onderzoek bleek het volgende: een 19-jarige man uit Zoetermeer belde aan bij de 82-jarige vrouw. Hij vertelde dat ze een prijs had gewonnen maar dat hij teveel geld bij zich had. De verdachte vroeg of de vrouw kon wisselen. De vrouw vertrouwde het niet en belde direct aan bij de buren. De 19-jarige ging ervandoor en probeerde onderweg nog een fiets te stelen van iemand. Een buurtbewoner bleef de verdachte achtervolgen tot in een winkel toe. Daar volgde de aanhouding. In de buurt van de Zinkweg stond een auto met daarbij een 21-jarige man uit s-Gravenhage. Agenten hielden hem ook aan.. De politie kreeg dezelfde middag ook een melding van iemand die woont op de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland. Daar stond een jongeman van rond de 20 jaar voor de deur met het verhaal dat de bewoonster prijs had. Ook zij vertrouwde het verhaal niet. De politie zoekt nog meer mensen die dit verhaal herkennen en de verdachten op 25 februari 2008 gezien hebben. Ze hadden een grijze personenauto bij zich. Mensen kunnen bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Oud-Beijerland.

GRAFFITI
s-GRAVENDEEL Agenten hebben een 15-jarige jongen uit s-Gravendeel aangehouden voor het spuiten van graffiti. Agenten gingen op maandagavond 25 februari 2008 rond 02.30 uur naar de Oranjestraat in s-Gravendeel. Een groep jongens had daar in de buurt graffiti aangebracht bij in ieder geval woningen. Een getuige had iemand tegengehouden maar deze jongen had zelf geen graffiti gespoten. Na onderzoek volgde de aanhouding van de 15-jarige. De politie onderzoekt wie de andere verdachten zijn. Zijn er nog mensen die schade hebben doordat er graffiti is aangebracht op hun woningen dan kunnen zij dat melden bij de politie. Het telefoonnummer is 0900-8844 (lokaal tarief).

AANRIJDING
MIJNSHEERENLAND Een 16-jarige jongen uit Strijen is maandagavond 25 februari gewond geraakt toen hij op zijn bromfiets in botsing kwam met een personenauto. Een 61-jarige man uit Klaaswaal reed in zijn auto op de Brabersweg. Hij wilde op een gegeven moment linksaf slaan. In de verte zag de automobilist wel de bromfietser aankomen maar de man schatte in dat hij er nog voor langs kon afslaan. De 16-jarige jongen op de bromfiets dacht echter dat de auto wachtte. Het gevolg was dat de bromfietser vol in de zijkant van de auto reed. De tiener werd naar de huisartsenpost in Klaaswaal gebracht met een zere knie en ene gekneusd sleutelbeen.