Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 26 februari 2008

Spray en lijm van HBM voor het aanbrengen van rekstroken

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft twee nieuwe producten op de markt gebracht, waarmee het aanbrengen van rekstroken veel eenvoudiger wordt. Met de RMS1 spray kan de ondergrond goed schoongemaakt worden, terwijl de EP150 epoxy hars gebruikt kan worden om de rekstroken op de ondergrond te plakken.

De RMS1 spray van HBM is bedoeld om de ondergrond schoon te maken, waarop de rekstroken aangebracht worden. Met het kant-en-klare schoonmaakmiddel, dat is gemaakt van aceton en isopropanol kunnen stof, vet en andere vervuilingen van het oppervlakte verwijderd worden, zodat het aanbrengen van de rekstroken gemakkelijker wordt. Een schone ondergrond is bij de toepassing van rekstroken van groot belang. De kant-en-klare spray is vooral handig bij het werken op verticale of moeilijk bereikbare ondergronden. De RMS1-spray wordt geleverd in verpakkingen met vijf flesjes met 200 ml. spray en 450 reinigingsdoekjes.

De EP150 epoxy hars is een ééncomponenten hars, die gebruikt kan worden bij temperaturen tussen -70° en +150° Celsius. De hars kan direct uit het flesje op de oppervlakte aangebracht worden met behulp van het kwastje, dat aan de binnenkant van de schroefdop bevestigd is. Bij serieproductie (van bijvoorbeeld sensoren) kan de hars ook gesprayd worden. De EP 150 hars heeft een lage viscositeit en zelfs een dun laag is voldoende om rekstroken op de ondergrond te plakken. De EP150 hars wordt geleverd in twee verpakkingen. De ene bevat 2 flesjes van 30ml (1-EP150), de andere 10 flesjes van 20 ml (1-EP150-GP).


---



Ingezonden persbericht