Ingezonden persbericht


De nieuwe editie van de Gewasbeschermingsgids Akkerbouw en Veehouderij 2008 van DLV Plant is uit. Omdat er de afgelopen tijd veel veranderd is op het gebied van toelating van middelen, is de handleiding geheel herzien. Een aantal middelen is vervallen, maar er zijn ook nieuwe middelen toegelaten. Alle wijzigingen tot half januari 2008 zijn in de gids verwerkt.

In het boekje is een actueel overzicht opgenomen met onkruid- en ziektenbestrijding. De handleiding bevat daarnaast diverse zogenaamde 'plus/min-tabellen' waarin de werking van herbiciden en fungiciden wordt aangegeven. Naast de overzichten per teelt bevat de handleiding onder meer ook informatie over veiligheidstermijnen, resistentie-management, aandroogtijden en hulpstoffen.

De gids heeft een aantal voordelen:

. Er is een overzicht van alle toegelaten middelen per toepassing;
. Het boekje is op zakformaat;

. Bij meerdere oplossingen per toepassing staat de beste keuze bovenaan;
. Omdat prijsinformatie is opgenomen in de gids, is het mogelijk om verschillende toepassingen te vergelijken;
. Informatie over waterhoeveelheden, dopkeuze en regelgeving is overzichtelijk weergegeven;
. In een overzicht zijn de gegevens over de vermeerdering van vrijlevende alen en cysten-alen bij de verschillende gewaskeuzes opgenomen.

Aangezien zowel de prijzen van uw afgeleverde producten als de prijzen van gewasbeschermingsmiddelen stijgen, betekent het effect van de juiste middelkeuze een veel groter financieel effect dan voorgaande jaren!

Bestellen
De gids is te bestellen via www.dlvplant.nl of via www.handleiding-gwb.nl voor meer informatie Hessel Doornbos van DLV Plant BV te Assen, telefoon 0592-378130.

Noot voor de redactie (