Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente Hellevoetsluis zoekt vrijwilligers Stichting MEE`

De gemeente Hellevoetsluis is op zoek naar vrijwilligers en inwoners die tot voor kort door de stichting MEE werden ondersteund. De Stichting MEE heeft onlangs aangegeven dat zij, door het niet meer verstrekken van subsidie door de gemeente, stoppen met hun activiteiten ten bate van mantelzorgers en vrijwilligers. Naar aanleiding van dit bericht heeft de gemeente getracht de gegevens van die vrijwilligers beschikbaar te krijgen, zodat ontstane problemen zo spoedig mogelijk opgelost konden worden. De Stichting MEE heeft echter aangegeven hieraan geen medewerking te verlenen.

De gemeente Hellevoetsluis wil graag de problemen die ontstaan zijn als gevolg van deze veranderingen zo snel mogelijk trachten op te lossen. Hiervoor is het van belang dat eenieder die betrokken was bij de Stichting Mee, dus zowel de vrijwilligers als de personen die hulp via MEE hadden, zich meldt bij de afdeling Zorg van de gemeente Hellevoetsluis.

De afdeling Zorg is te vinden aan het Bruggehoofd 1 in Hellevoetsluis en is telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op telefoonnummer (0181) 392395. U kunt ook een e-mail sturen naar mantelzorg@hellevoetsluis.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt.
Melden kan eventueel ook bij een van de partners in deze, te weten de Stichting PUSH of het Service Bureau voor Ouderen (S.B.O.).

De gemeente Hellevoetsluis hecht grote waarde aan het vele werk dat door vrijwilligers en mantelzorgers wordt gedaan. Het komend jaar zal dan ook in het teken staan van verdere ontwikkeling van ondersteuning van deze groep(en) door de gemeente.

02/26/2008