Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 26 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 26-02-2008

Geflitst: 94 km te hard

Zaandam, 25 februari 2008

De flitspaal aan de Dr. J.M. Den Uylweg in Zaandam heeft de afgelopen dagen weer vaak zijn werk gedaan. Van de 25.000 voertuigen die tussen 20 en 25 februari de flitspaal passeerden, bleken er 212 te snel gereden te hebben. De toegestane snelheid op de Den Uylweg is 50 kilometer per uur. Eén snelheidsduivel werd geflitst met een snelheid van 144 kilometer per uur. Acht bestuurders reden door rood.

De volgende dag werd in de Kepplerstraat in Zaandam op snelheid gecontroleerd. Van de 1305 gecontroleerde voertuigen bleken er 42 te hard gereden te hebben. De hoogst gemeten snelheid was 76 kilometer per uur, waar vijftig is toegestaan.

Alle overtreders kunnen binnen een maand een acceptgiro verwachten van het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

Auto in beslag genomen

Zaanstad, 25 februari 2008, 17.40 uur

Een 51-jarige Purmerender strandde met zijn bestelwagen op de A7 ter hoogte van de afslag Zaanse Schans. Een agent zag een fikse rookontwikkeling rondom de auto en belde voor alle zekerheid de brandweer. Vermoedelijk was sprake van een vastgelopen rem. In afwachting van de brandweer controleerde de agent de staat van de auto en constateerde dat alle banden spekglad waren en dat een deel van het linkerachterlicht ontbrak. De Purmerender kon zijn kentekenbewijs inleveren. Hij mag pas weer met het voertuig de weg op, als alle reparaties zijn uitgevoerd.

Geluidsoverlast in Purmer-Noord

Purmerend, 25 februari 2008, 18.49 uur

De politie heeft maandag 25 februari begin van de avond de geluidsinstallatie in beslag genomen van een inwoner uit de Purmer-Noord, na de zoveelste melding van geluidsoverlast.

De politie gaf bij de vorige melding het echtpaar een laatste waarschuwing: als men wederom de volumeknop wijd open zou zetten, kon de geluidsapparatuur in beslag worden genomen. Tijdens eerdere ontmoetingen weigerde de man de agenten binnen te laten. Daarom hadden de agenten al een machtiging geregeld om eventueel de deur te forceren. Die ingreep bleek noodzakelijk. De bewoners kregen een bekeuring en de apparatuur werd meegenomen.

Plantage ontmanteld

Zaandam, maandag 25 februari 2008, 22.25 uur

Maandagavond kreeg de politie een melding dat in een pand op de Zuiddijk in Zaandam op dat moment een hennepplantage ontmanteld zou zijn. Agenten troffen een bestelbus aan met goederen, die inderdaad van een hennepplantage afkomstig waren. In het pand, waar de herkenbare geur hing van hennepplanten, bevonden zich vijf personen. De bestuurder van de bus verklaarde dat hij samen met vier anderen, in opdracht van zijn broer, het pand ontruimde en schoonmaakte. De bestuurder is na verhoor heengezonden. Zijn broer is de volgende dag door de politie verhoord.

Poging tot inbraak

Koog aan de Zaan, maandag 25 februari 2008, 18.00 uur

Een 39-jarige inwoner uit Koog aan de Zaan heeft samen met zijn 23-jarige neef uit Zaandam geprobeerd een woning binnen te dringen aan Zuideinde in Koog aan de Zaan. De politie betrapte het tweetal op heterdaad en aangehouden in verband met poging tot diefstal. Tijdens het verhoor verklaarden beide verdachten dat zij het leegstaande pand wilden kraken. De eigenaar van het pand verklaarde later tegenover de politie dat het pand wel degelijk in gebruik is. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden.