Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (26-02)

TILBURG, 26 februari 2008

Op pad met inbrekersgereedschap

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger kreeg proces-verbaal omdat hij op pad was met inbrekers-gereedschap. In de nacht van maandag 25 februari op dinsdag 26 februari zagen agenten een personenauto over de Ringbaan-West rijden. De auto ging er met hoge snelheid vandoor en doofde de verlichting. In de Hugo de Grootstraat arresteerde de politie de 22-jarige Tilburger. Bij controle van de auto vond de politie diverse inbrekerswerktuigen, waar onder een bivakmuts, een carnavalsmasker, zaklamp, schroevendraaier etc. In het politiebureau kreeg de man proces-verbaal. Zijn gereedschap is daarbij in beslag genomen.

Vervoer inbrekerswerktuigen (Artikel 57 APV Tilburg):
Het is verboden tussen des avonds 10 uur en des morgens 6 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen.

TILBURG: In de kofferbak van een personenauto werden koper, een betonschaar en honkbalknuppel aangetroffen. Het koper betrof vier dikke strengen van 15 millimeter meeraderige kabel zonder mantel. Agenten controleerden het voertuig maandagavond 25 februari rond 19.00 uur in de Sas van Gentstraat. De 20-jarige automobilist (afkomstig uit Tilburg) werd daarbij gearresteerd. De man krijgt in ieder geval proces-verbaal voor overtreding van de Wet Wapens en munitie. De herkomst van het aangetroffen koper wordt door de politie nader onderzocht.

Politie haalt tieners van dak winkelcentrum

TILBURG: De Tilburgse politie kreeg maandagavond 25 februari de melding van een inbraak in het winkelcenturm op het Buurmalsenplein in Tilburg. Een getuige had daar drie personen op het dak gezien. Agenten omsingelden het winkelcentrum. Vervolgens vluchtten drie personen, aan de achterzijde (Bemmelstraat) van het dak af en renden weg. Agenten sneden hen de pas af en arresteerden het drietal. Het ging om drie jongens van 16, 17 en 17 jaar oud, alle drie afkomstig uit Tilburg. Bij nader onderzoek bleek dat er nergens was ingebroken. Tijdens het verhoor vertelden de jongens dat ze zich bezig hielden met streetclimbing of parcouring. Dit houdt in dat men tegen gebouwen en gevels aan klimt in stedelijk gebied. Ze kregen alle drie een proces-verbaal en zijn daarna aan hun respectievelijke ouders overgedragen.

Veelplegers opgepakt op verdenking van auto-inbraak

TILBURG: Twee Tilburgse veelplegers worden deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het stel is maandagavond 25 februari opgepakt en wordt verdacht van het plegen auto-inbraken.

Een 37-jarige Tilburgse man wordt verdacht van een auto-inbraak, die gepleegd werd op woensdagavond 31 januari jl. op het Korvelplein. De eigenaar van een Renault Megane Senic betrapte een auto-inbreker in zijn auto. De gedupeerde slaagde er op dat moment in om de buit veilig te stellen, waarna de inbreker er vandoor ging. De man deed aangifte en op basis van het opgegeven signalement volgde een fotoconfrontatie. Daarbij viel de verdenking op de 37-jarige Tilburger.

Ook de 49-jarige partner van de verdachte werd opgepakt. Zij werd gezien bij een autoinbraak op dinsdagavond 12 februari in de Olivier van Noortstraat. Ze verloor bij deze inbraak haar identiteitsbewijs en maakte haar opsporing op die manier wel heel gemakkelijk.

Beide verdachten staan te boek als veelpleger. Dat houdt in dat zij allebei over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zagen opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG: Dinsdagochtend 26 februari hield de politie een bromfietscontrole. De actie duurde van 07.30 uur tot 08.45 uur een bromfietscontrole en vond plaat een parkeerplaats aan de Vierwindenlaan in Tilburg. Daarna werd het controlepunt van 10.00 uur tot 11.00 uur verplaatst naar het politiebureau. In totaal zijn 21 bromfietsers gecontroleerd en 8 bekeuringen uitgeschreven:
- 1 keer rijden zonder bromfietscertificaat

- 4 keer te hoge constructiesnelheid (=opvoeren)

- 1 keer kinband los van de valhelm

- 1 keer geen richting aangeven

- 1 keer kentekenbewijs niet tonen

Politie arresteert gezochte vrouw

TILBURG: De politie pakte dinsdagmiddag 25 februari een 39-jarige Tilburgse vrouw op. De vrouw werd gezocht door het openbaar ministerie. Ze had in totaal nog 32 dagen hechtenis tegoed en werd op haar woonadres aangehouden. De vrouw is na haar arrestatie ingesloten en overgedragen aan het openbaar ministerie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer