Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26-02)

OOSTERHOUT NB, 26 februari 2008

Gewapende overval op distributiecentrum

GILZE: Bij een distributiecentrum aan de Burgemeester Krollaan vond maandagavond 25 februari 2008 een gewapende overval plaats. Drie nog onbekende mannen drongen rond 20.30 uur het pand binnen en bedreigde de twee aanwezige personeelsleden met een wapen. De daders zijn na een tiental minuten weer vertrokken met een nog onbekende buit.
Een van de werknemers raakt licht gewond en is ter plaatse door het ambulance personeel behandeld. De technische recherche verrichtte meteen na het misdrijf een sporenonderzoek op de plaats van het delict. De betrokken werknemers hebben een verklaring afgelegd over de gebeurtenissen op basis waarvan de politie de zaak nader onderzoekt.

Proces-verbaal en flinke navordering voor wietkweker

SPRANG-CAPELLE: Politiemensen ontmantelden maandag 25 februari een professionele hennepkwekerijen in Sprang-Capelle. De wietplantage was verstopt in een loods aan de Dick Flemmingstraat. De kwekerij telde 180 planten maar had een capaciteit voor veel meer planten. De plantage is ontmanteld, waarna de hennepplanten en diverse
groeibenodigdheden zijn vernietigd. De twee aanwezige personen, een 52-jarige man en een 52-jarige vrouw werden allebei gearresteerd en verhoord.

De man kreeg bij zijn in vrijheidstelling dagvaardig mee. Het openbaar ministerie en politie hebben becijferd wat vermoedelijk het
wederrechtelijk verkregen voordeel is geweest. In het kader van de Pluk-ze wetgeving is de verdachte daarom een navordering van 11.062,- opgelegd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie gaat overigens niet op één anonieme tip af. De binnengekomen informatie wordt altijd verder onderzocht voordat tot een doorzoeking wordt overgegaan.

Letsel bij ongeval

OOSTERHOUT: Op de A-59 vond maandagmiddag 25 februari een verkeersongeval plaats. Daarbij raakte een 23-jarige man uit Breda gewond. Hij reed rond 16.45 uur in zijn bestelauto over de Maasroute in de richting van knooppunt Hooipolder. Bij het afremmen vanwege filevorming verloor hij de macht over zijn voertuig en botste tegen de vangrail. Bij de klap werd ook een vrachtauto geraakt. Hij liep bij het ongeval een hoofdwond op en is vanwege zijn verwondingen in het ziekenhuis behandeld. Zijn auto raakte dermate beschadigd dat de politie het kentekenbewijs invorderde. Dit betekent dat de bestelauto eerst officieel gekeurd moet worden, voordat er weer mee op de openbare weg mee gereden mag worden.

Dronken automobilisten veroorzaken verkeersongevallen

ALMKERK: Maandagavond 25 februari behandelde de politie een verkeersongeval op de kruising van de Almweg en Het Hoekje. Het ongeval gebeurde rond 20.00 uur. Vermoedelijk verleende de bestuurder van een personenauto geen voorrang toen hij vanuit Het Hoekje de Almweg op reed. Er vielen geen gewonden, wel raakten beide betrokken auto's total-loss. De veroorzaker was een 40-jarige bestuurder uit Vianen. Hij was onder invloed van alcohol en werd om die reden gearresteerd. De verdachte moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 540 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Omdat het niet de eerste keer was dat de man beschonken achter het stuur zat, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

OOSTERHOUT: Ook een 29-jarige inwoner van Geertruidenberg maakte onder invloed van alcohol brokken. Hij raakte dinsdagochtend 26 februari om 12.00 uur van de weg en belandde in de sloot. Het ongeval gebeurde op de Weststadweg, op het gedeelte tussen de rotonde met de bromtol en de carpoolplaats Hespelaar. Toen de politie arriveerde was de veroorzaker niet meer op de plaats van het ongeval. Binnen enkele minuten was hij achterhaald. Hij was niet gewond en werd gearresteerd omdat zijn adem naar alcohol rook. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 460 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auto weg na woninginbraak

VEEN: Een Volkswagen personenauto is verdwenen na een woninginbraak aan de Witboomstraat in Veen. Het misdrijf vond plaats in de nacht van maandag 25 februari op dinsdag 26 februari en werd om 07.00 uur ontdekt. De inbrekers kwamen de woning binnen door de achterdeur te forceren. Uit het huis verdwenen vervolgens persoonlijke documenten en de autosleutels. Met behulp van de autosleutels stalen de daders de zwarte Volkswagen Touran. De auto is voorzien van het kenteken 28-RL-HD. De politie heeft de auto internationaal laten signaleren als gestolen voertuig. Verder namen de agenten een aangifte en stelt de technische recherche een sporenonderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer