ABVAKABO FNV

Stand van zaken cao ziekenhuizen

Eén van de onderwerpen waar ABVAKABO FNV zich hard voor maakt tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe cao ziekenhuizen is het levensfasebewust personeelsbeleid. Sinds de eerste bijeenkomst op 30 januari hebben beide partijen standpunten en argumenten rond het onderwerp uitgewisseld.

Eén van de onderwerpen die van invloed is op de arbeidsvoorwaarde vorming in de ziekenhuizen betreft het levensfase bewust personeelsbeleid. Dit betekent dat er afspraken gemaakt moeten worden, die verband houden met de werksituatie, fysiek of psychisch zwaar werk en de combinatie van werk en privé. En er dient hiervoor voldoende financiële ruimte beschikbaar te komen om maatregelen te ontwikkelen die van toepassing zijn op alle generaties. Deze maatregelen betreffen bij cao vast geldende kaders te omvatten. Dit is één van de onderwerpen waar ABVAKABO FNV zich hard voor maakt tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe cao ziekenhuizen. De volledige inzet leest u in de vijfbondenbrief over de gezamenlijke inzet van de vakbonden.
Ter vergelijking, de inzet van de werkgevers.

Stand van zaken cao-onderhandelingen

Vanaf de toelichting tijdens de eerste bijeenkomst op 30 januari zijn tot nu toe door beide partijen standpunten en argumentatie rond het onderwerp levensfase beleid uitgewisseld. De gedachtewisseling heeft zich vooral gericht op de technische elementen uit de cao. Het betreft een inventarisatie van onderwerpen, die te maken hebben met het thema levensfase. Zoals gebruikelijk in de beginfase zitten partijen nog niet teveel in elkaars vaarwater, maar wordt op basis van fatsoenlijk gesprek het overleg gevoerd. Op 4 maart vindt de volgende cao-onderhandeling plaats.