Gemeente Rhenen


Startnotitie woonvisie

Burgemeester en wethouders van Rhenen hebben een startnotitie woonvisie opgesteld. Deze notitie wordt het vertrekpunt worden voor het schrijven van een woonvisie.

In het collegeprogramma 2006/2010 is in het hoofdstuk Huisvesting en ruimtelijke ordening beschreven, dat er zowel een structuurvisie als een woonvisie opgesteld moeten worden. Nu de structuurvisie in de afrondende fase verkeert, zal een woonvisie invulling moeten gaan geven aan de ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden van de structuurvisie.

In de woonvisie geeft de gemeente richting aan de ontwikkeling van het wonen in Achterberg, Elst en Rhenen. Daar wordt vanuit het beleidsthema wonen de koers gezet. In de woonvisie moet antwoord gegeven worden op de vragen als wat voor type gemeente willen we zijn? Wat zijn kwaliteiten?

Ook op vragen als Hoe kunnen die kwaliteiten behouden/versterkt worden? Wat vraagt dit voor de ontwikkeling van het wonen in de gemeente? Hoe moet de gemeente zijn opgebouwd naar bevolking? Voor wie wil je dan bouwen, waar en in welk tempo? En wil je vooral de lokale vraag proberen te bedienen, of ook naar de regionale vraag kijken? moet een antwoord komen.

Persbericht 26 februari 2008.