Gemeente Apeldoorn

26-02-2008

VSM genomineerd voor Louise de Brauwprijs

De Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) is de derde genomineerde voor de Louise de Brauwprijs. Maar liefst elf projecten werden ingediend voor de categorie Cultuur. De VSM dingt samen met Stichting Pierrot en Stichting 'kLEEF mee naar de Louise de Brauwprijs 2008. Wethouder Paul Blokhuis maakte de nominatie afgelopen vrijdag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis. De nominatierondes voor de overige categorieën Natuur en Milieu en Sport worden de komende maanden gehouden.

De VSM is sinds 1975 actief met het onderhouden, restaureren en laten rijden van oud spoorwegmaterieel. Maar liefst 160 enthousiaste vrijwilligers zijn vooral in de zomermaanden actief. Veel toeristen bezoeken dan Apeldoorn en maken een tocht met de stoomtrein naar Dieren. De activiteiten van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij zijn in toeristisch opzicht van groot belang voor Apeldoorn, maar ook voor Gelderland. Zelfs landelijk en ook internationaal geniet de VSM grote bekendheid vanwege de vakkennis op het gebied van onderhoud en restauratie. De hoofdwerkplaats in Apeldoorn is de op een na grootste in Europa. De Veluwse Stoomtrein Maatschappij krijgt een cheque ter waarde van E 250,-. Dit geld kan naar eigen inzicht worden besteed aan het project.

Tot de prijsuitreiking op 28 mei zijn er nog twee voorrondes te gaan. De vierde nominatieronde in de categorie Natuur en Milieu loopt tot 28 maart a.s. In 2007 werden hiervoor de Tuinen van Zuidbroek en de Dierenbescherming genomineerd. De laatste categorie tenslotte is Sport. Meer informatie over de Louise de Brauwprijs is te vinden op www.apeldoorn.nl/verschilmakers.

Einde persbericht.

|Auteur             
|Anneke Bestebreurtje              
|Telefoon (055) 580 13 42