Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 26 februari 2008

Jongen (9) mishandeld met stokken

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft aangifte opgenomen van openlijke geweldpleging. Op maandag rond 15.25 uur fietste een 9-jarig jongetje uit Bergen op Zoom over de Vijverberg-Zuid, toen hij een aantal leeftijdsgenootjes tegenkwam. Ze duwden hem van zijn fiets en sloegen hem met stokken tegen zijn benen. De jongen wist zijn fiets te pakken en weg te rennen. Hij hield aan de mishandelingen blauwe plekken en zwellingen over op zijn benen. Het slachtoffer had al langer ruzie met zijn belagers. Het gaat om een groep van ongeveer 12 kinderen.

Snelheidscontrole

HALSTEREN: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op maandag tussen 08.00 uur en 10.30 uur een snelheidscontrole op De Eendrachtsweg. Van de 1158 passanten waren er 33 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedreog 117 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 80 km/u.

STEENBERGEN: De politie hield op maandag tussen 12.45 uur en 15.00 uur een snelheidscontrole op de Molenweg. Van de 613 passanten waren er 36 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

Tweetal aangehouden voor vernieling ruit

ROOSENDAAL: Een getuige meldde op maandagmiddag over vernielingen aan een pand aan de Van der Waalsstraat. Jeugd zou een ruit van de voormalige kerk hebben vernield en naar binnen zijn geklommen. Een medewerker van de woningbouwvereniging had een telefoontje gekregen van een buurtbewoner en was naar het pand gegaan. Hier had hij de jongeren staande gehouden tot de komst van de politie. De politie hield de 13-jarige jongens uit Roosendaal zijn aangehouden en verhoord. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld. Namens de gedupeerde is aangifte opgenomen. In overleg met Justitie zal besloten worden wat de straf van de jongens zal zijn.

Tweetal aangehouden na verkeersruzie

BERGEN OP ZOOM: Op maandag werden aan het begin van de avond twee personen aan gehouden op het Sint-Catherinaplein. Een 23-jarige man uit Duinkerken zou een 63-jarige man uit Hoogerheide hebben mishandeld. Reden voor de mishandeling zou een verkeersruzie zijn. De vriendin van de 23-jarige man bemoeide zich met de arrestatie en is ook aangehouden.

De man uit Duinkerken zou met het portier van zijn auto tegen de auto van de man uit Hoogerheide aan zijn gekomen. Bij aanspreken van de man ontkende hij. Toen de man uit Hoogerheide en zijn vrouw de man wilde verhinderen weg te rijden, stapte hij uit en sloeg de 63-jarige in het gezicht. Hierna kreeg hij ook nog een trap tegen zijn been. Een getuige sprak de man uit Duinkerken aan en kreeg vervolgens klappen tegen het lichaam. Deze man is vervolgens weggelopen. De man uit Hoogerheide alarmeerde de politie. Deze hield de 23-jarige man uit Duinkerken aan. Zijn 26-jarige vriendin uit Oostende bemoeide zich met de aanhouding en beledigde de politiemensen. Ook zij is aangehouden. De man verzette zich bij zijn aanhouding en probeerde een arrestantenverzorger op het politiebureau een kopstoot te geven. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Politie onderzoekt beroving

BERGEN OP ZOOM: Op maandag liep een 37-jarige man uit Zutphen tegen 22.00 uur richting een horecagelegenheid aan de Mastendreef, toen hij een klap in zijn nek kreeg. De man kwam op de grond terecht en een onbekende pakte zijn spullen af. Hierna zag hij twee mannen weglopen en wegrijden in een auto. De twee waren donker gekleed en hadden een capuchon op. Ze namen onder andere een geldbedrag mee. De politie heeft aangifte opgenomen en een onderzoek ingesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg