Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 26 februari 2008

Politie houdt twee verdachten beroving Middellaan aan

BREDA: De politie heeft twee verdachten aangehouden van een beroving van een 20-jarige inwoner van Gouda zondagmiddag. Het gaat om Bredanaren van 37 en 41 jaar die in Breda beide bekend staan als veelplegers.

Twee mannen pakten rond 13.30 uur na een kort gesprekje op de Middellaan de mobiele telefoon van het slachtoffer af en vertrokken vervolgens in een auto. De man uit Gouda had een goed signalement van de twee verdachten en kon de politie ook het kenteken en een beschrijving van de vluchtauto geven.

De 37-jarige man werd maandagmiddag rond 15.15 uur aangehouden op verdenking van autodiefstal. De man nam zondagmorgen de auto van zijn vriendin weg zonder haar toestemming. Overigens beschikt hij niet over een rijbewijs. Hij heeft toegegeven dat hij samen met de 41-jarige Bredanaar betrokken is geweest bij het incident op de Middellaan. De bij de beroving gebruikte auto werd daar zondagavond rond 21.00 teruggevonden op de Petegemstraat in Breda-Noord. De auto werd door brand gedeeltelijk verwoest; de politie onderzoekt nog hoe de auto in brand is geraakt en wat de mogelijke rol van de verdachten daarbij is. De 41-jarige Bredanaar, die al gesignaleerd stond, werd dinsdagmiddag rond 15.00 uur op de Slingerweg aangehouden op verdenking van beroving.

Het politieteam Breda-Centrum heeft sinds 1 januari in zijn werkgebied twaalf aangiften van berovingen opgenomen. Daarvan werden tien zaken opgelost. Bij die tien zaken horen de aanhoudingen van twee Bredanaren (19 en 20 jaar) mannen die worden verdacht van diverse berovingen op en rondom de Terheijdenseweg. Op het terrein van woninginbraken, een ander speerpunt van de politie, zijn er dit jaar tot op heden 15 aangiften opgenomen. In drie gevallen werden daarbij inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden.

Man gewond bij ongeval

ETTEN-LEUR: Op maandagmiddag gebeurde er even na 16.30 uur een ongeval op de Vossendaal. Een 19-jarige automobiliste uit Hoeven reed komende vanuit de Kerkstraat en verleende vermoedelijk op het kruispunt geen voorrang aan een scooterrijder. Deze 50-jarige man reed op zijn bromscooter, komende uit de richting Vosdonk. De scooter was na de aanrijding total loss. De man had gekneusde longen en een gebroken heup. Hij is voor behandeling per ambulance overgbebracht naar het ziekenhuis aan de Molengracht te Breda. De automobiliste bleef ongedeerd. De auto raakte beschadigd aan de voorzijde.

Man aangehouden na vechtpartij

BREDA: Omstreeks 18.45 uur brak op maandag een vechtpartij uit aan de Teteringsedijk. De 45-jarige en de 43-jarige betrokkene uit Breda hadden al enige tijd ruzie met elkaar. Ze waren in een horecagelegenheid met elkaar op de vuist gegaan. De 45-jarige man zou de vechtpartij hebben geinitieerd. De 43-jarige man wilde echter geen aangifte doen. Hij hield een gezwollen gezicht en een snee in zijn gezicht over aan de vechtpartij. De 45-jarige man is door de politiemensen ambtshalve aangehouden voor mishandeling, mede om te voorkomen dat het opnieuw zou escaleren. Hij is ingesloten en na verhoor op dinsdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor vermoedelijke

BREDA: De politie kreeg op maandag om 21.40 uur melding van een onwelwording aan de Emerparklaan. Een getuige zag een auto dwars over twee rijbanen staan. De bestuurder had wel een pols, maar was niet aanspreekbaar. Bij aankomst van de politie werd de man bijgebracht. Hij vertoonde uiterlijke kenmerken van drugsgebruik. De man is aangehouden voor rijden onder invloed. Van hem is bloed afgenomen, hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte zelf ontkende drugs te hebben gebruikt. Hij is even na middernacht in vrijheid gesteld.

Vrouw aangehouden voor bedreiging echtgenoot

BREDA: Op dinsdagochtend is een 29-jarige vrouw uit Breda aan gehouden voor bedreiging van haar 54-jarige man. De twee hadden een echtelijke ruzie, die uitmondde in bedreiging met een mes. Dit vond plaats in een woning in de wijk Het Ginneken. De man belde de politie. De vrouw is aangehouden, maar ontkende de bedreiging tijdens verhoor. Van de man zal aangifte worden opgenomen van bedreiging.

Politie betrapt veelpleger op fietsendiefstal

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 31-jarige man uit Breda aan voor fietsendiefstal. De verdachte liet zijn eigen fiets achter en nam een fiets weg uit de Nieuwstraat. Hij was in bezit van onder andere een slijptol. De man staat als veelpleger te boek en is al diverse keren aangehouden voor fietsendiefstal. Hij is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Bewoner betrapt inbreker in woning

BREDA: De politie heeft dinsdagnacht rond 01.20 uur een 46-jarige man uit Breda opgepakt die verdacht wordt van een poging tot woninginbraak aan de Academiesingel. De agenten hielden de man staande op de Spoorstraat. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

De bewoner van het pand aan de Academiesingel hoorde geluiden in zijn woning en ging naar beneden. De inbreker schrok bij het zien van de bewoner en ging er vandoor. Hij alarmeerde de politie en gaf het signalement door. De agenten reden direct naar de locatie en zagen onderweg een man die aan het signalement voldeed. De verdachte, die bij de politie bekend staat als veelpleger, is opgepakt en in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De inbreker had een ruit van zijn woning vernield. Voor zover bekend is er niets weggenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg / Andre v/d Hul / Eefje Klijberg