Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 26 februari

Regio, 26-02-2008

Onder invloed: rijbewijs ingevorderd

BUITENKAAG, 26 februari - Politiemensen controleerden omstreeks 00.20 uur een personenauto op de Rijksweg A44. De bestuurder, een 37-jarige man uit Leiden, bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalyse had hij 1,79 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf: bij een alcoholpromillage vanaf
1,3 vordert de politie het rijbewijs in. Voor beginnend bestuurders geldt dat zij hun rijbewijs direct kwijtraken als zij een alcoholpromillage hebben vanaf 0,8 %o. Zij moeten een verplichte EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) volgen (eigen kosten van minimaal 750,-- voor de 3-daagse cursus). Voor meer informatie, zie:www.verkeershandhaving.nl

Schennispleger aangehouden

NIEUW-VENNEP, 26 februari - Politieagenten kregen omstreeks 00.05 uur een melding dat een 24-jarige Nieuw-Vennepse in de trein en op het station in Nieuw-Vennep werd lastig gevallen door een man. Hij verrichte onzedelijke handelingen in de trein. Op basis van het signalement konden agenten even later een 24-jarige Zandvoorter aanhouden. De man is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Man overleden tijdens werkzaamheden

VELSEN-NOORD, 26 februari - Rond 11:40 uur is bij een bedrijfsongeval een 43-jarige man uit Velsen om het leven gekomen. De man was in een loods aan de Rooswijkweg aan het werk en raakte bekneld tussen een kooiladder en een kraan. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden op station

ZANDVOORT, 25 februari - Politieagenten kregen omstreeks 20.40 uur een melding dat er zich een vervelende passagier in de trein bevond en dat de conducteur om assistentie had gevraagd. De conducteur had de passagier, een 25-jarige Duitser, even daarvoor aangesproken omdat hij geen geldig vervoersbewijs bij zich had. De man was het hier niet mee eens en begon te schelden. Toen de conducteur hem een bekeuring wilde geven sloeg de Duitser het bonnenboekje uit zijn handen. Ook begonnen zijn vrienden zich met de situatie te bemoeien. De conducteur heeft de lastige klant overgedragen aan de politie en vervolgens is de man meegenomen naar het politiebureau.

Fietsendief aangehouden

HOOFDDORP, 25 februari - Politieagenten kregen omstreeks 17.50 uur een melding dat een man een fiets had gestolen op de Tussenweg. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een getuige. Deze man vertelde dat hij de verdachte op de diefstal had aangesproken, waarna de man de fiets elders had neergezet. Op basis van het signalement van de getuige, konden de politie even later een 37-jarige Hoofddorper aanhouden. De man en de fiets zijn meegenomen naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in.

Waarschuwing voor verkopers van nep-goud

REGIO, 26 februari - Bij de politie kwam de melding binnen dat er op het Prins Beatrix in Haarlem een burger is benaderd door twee mannen die hem nep-goud wilde verkopen. Gelukkig liet de man zich niet in de maling nemen door deze twee oplichters. Omdat enige tijd geleden al enkele soortgelijke meldingen bij de politie zijn binnengekomen, roept de politie mensen op die meer weten over deze oplichter, om contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, tel 0800 - 7000.

Hardrijders bekeurd

OVERVEEN, 25 februari - Op de Zeeweg in Overveen heeft de politie op twee verschillende locaties het verkeer op snelheid gecontroleerd tussen 8:35 en 12:00 uur. In totaal werden hier 65 overtreders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid was 128 km/uur, daar waar 80 km/uur het maximum is. De Zeeweg is één van die wegen, waar door de politie extra wordt gecontroleerd omdat er door te hoge snelheid jaarlijks meerdere ongevallen met letsel plaatsvinden.

Rijden door rood/niet handsfree bellen en de autogordel

BEVERWIJK - 25 februari - De politie heeft in de omgeving van de Parallelweg het verkeer gecontroleerd op het rijden door rood licht. Hierbij werden tussen 15:00 en 17:00 uur drie bestuurders bekeurd met een boete van 130,-- omdat zij door rood reden.

Tussen 13:00 en 15:00 uur werden 15 auto's aan de kant gezet op de Wijkermeerweg, omdat inzittenden geen gordel droegen. Ook zes automobilisten die niet handsfree aan het telefoneren waren, werden door de politie aan de kant gezet en direct bekeurd. Tijdens deze controle werden ongeveer 440 weggebruikers gecontroleerd.