Arcadis NV

Amersfoort, 26 februari 2008 ARCADIS-Deelneming Asset Rail doet spooronderhoud ProRail

Spoorwegbeheerder ProRail gunt het eerste prestatiecontract voor onderhoud van de spoorinfra in het contractgebied Gelre, bestaande uit de deelgebieden Maas-Waal (Arnhem en Nijmegen e.o.) en Achterhoek (Arnhem-Zutphen-Winterwijk-Zevenaar) aan ASSET Rail. ASSET Rail is een gezamenlijke onderneming van ARCADIS, Dura Vermeer en Imtech.

Het definitieve contract tussen ASSET Rail en ProRail wordt deze week getekend. De voorbereidingen zijn in volle gang om per 1 juni 2008 operationeel te zijn. Hiervoor is personele uitbreiding bij ASSET Rail noodzakelijk uit zowel de moederbedrijven als de markt. De spoorinfrastructuur die ASSET Rail in onderhoud krijgt, betreft 37 stations, 350 kilometer spoor, 220 kilometer bovenleiding, 380 wissels, 360 overwegen en ruim 100 bruggen. ProRail heeft het voornemen om in 2008 nog twee aanbestedingen op te starten. De keuze van de contractgebieden hangt mede af van performance van de huidige aannemers.

De drie partijen binnen ASSET Rail staan samen garant voor een jarenlange ervaring in alle disciplines van de railinfrastructuur. ASSET Rail is eind vorig jaar door ProRail officieel erkend voor het verrichten van integraal onderhoud aan het Nederlandse spoor. Het bedrijf is in 2005 opgericht door de drie partijen ARCADIS, Dura Vermeer en Imtech.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Het advies- en ingenieursbureau ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 12.000 mensen realiseren samen een concernomzet van 1,5 miljard. Met een dicht netwerk van kantoren is ARCADIS multinationaal aanwezig. De internationale kennis en ervaring binnen de onderneming is gericht op meerwaarde voor de klanten.

contactgegevens