Ingezonden persbericht


historische architectuur...

AMSTERDAM AMERICAN HOTEL BRENGT ART DECO STIJL TERUG IN HAAR DRIE VERGADERZALEN

Amsterdam, februari 2008 ­ Het befaamde Amsterdam American hotel aan het wel bekende Amsterdamse Leidseplein heeft een drietal vergaderzalen gerenoveerd en in Art Deco stijl teruggebracht. De vernieuwde zalen van het Amsterdam American hotel, dat een onderdeel is van de Eden Hotel Group, passen perfect bij de architectuur van het historische gebouw met zijn zwevende bogen en elegante klokkentoren. Sinds 1972 staat het gebouw op de lijst van historische monumenten.

Het Amsterdam American Hotel heeft in totaal 4 multifunctionele zalen. De zalen zijn vernoemd naar W. Kromhout (de architect van het huidige ruim 100 jaar oude hotel), Ed Cuypers (de ontwerper van het eerste hotel dat van 1882 tot 1900 aan het Leidseplein stond) en de C. Steinigeweg (de initiatiefnemer tot de bouw van het eerste hotel). Twee jaar geleden werden het Café Americain, dat altijd een populaire ontmoetingsplaats voor kunstenaars is geweest, gerenoveerd en is de Amsterdam zaal aan de zalen toegevoegd, de zaal is gekoppeld aan het Café Americain.

Tiffany-lampen
In nauw overleg met het management van het Amsterdam American hotel heeft het architectenbureau Dubbel M de vergaderzalen in een unieke stijl gebracht. Zo zijn verschillende Art Deco details, zoals de bijzondere Tiffany-lampen, terug te vinden in de gerenoveerde zalen om de balans in de interieurarchitectuur van het hotel terug te brengen. Grote zwart-wit foto's van het hotel in oude tijden versieren de wanden van de zalen. Elke vergaderzaal is onder andere voorzien van een vaste beamer en een digitaal 'Bose' audiosysteem. De ruime, lichte, serene vergaderzalen, waarvan één zaal met uitzicht op de Singelgracht, zijn ideaal voor een vergadering, bruiloft, feest of ander evenement.

Modeshow in Art Deco stijl
De W. Kromhout zaal, de Ed Cuypers zaal en de C. Steinigeweg zaal hebben een capaciteit van respectievelijk 90, 30 en 70 personen. Deze drie gerenoveerde zalen kunnen aaneengeschakeld worden tot één grote zaal voor een receptie of diner. Café Americain, waar dagelijks het ontbijt, de lunch en het diner worden geserveerd, is exclusief te huren voor bijvoorbeeld een bruiloft, (gala)diner, modeshow, productpresentaties of receptie voor maximaal 400 personen. De Amsterdam Zaal kan maximaal 45 gasten ontvangen. Verder beschikt het hotel dan nog over vijf 'meeting suites', voor elk maximaal tien mensen, met een bijzonder uitzicht over de Singelgracht.

Eden Hotel Group
Met 17 hotels in de binnensteden van onder meer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven, Den Haag, Maastricht en Emmen is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 900 medewerkers meer dan 1.900 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende Restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van de hotels is meestal in eigendom van de Eden Hotel Group, waarbij de leiding in handen is van de familie Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het 67 kamers tellende Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com