Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 12 februari 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 5 februari 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Project Abcoude-Zuid: Aangepast raadsvoorstel ten behoeve van sluiting van de rode contour. Toelichting: In de forumvergadering van 31 januari zijn verschillende inhoudelijke opmerkingen gemaakt op het voorstel voor het sluiten van de contour van Abcoude-Zuid. Met name onduidelijkheid over de gekozen invulling, de voorgestane besluitvorming en onvoldoende duidelijk kaartmateriaal maakt het noodzakelijk het voorstel op deze punten te verduidelijken. Ambtelijk advies: Aangepast voorstel voor besluitvorming aanbieden aan de gemeenteraad voor de agenda van 21 februari 2008 aanstaande. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Tekstuele aanpassingen opnemen.
3. Rappportage Halt 2007. Toelichting: De stichting Halt verzorgt onder andere alternatieve taakstaffen voor jongeren. Bijgaand het overzicht 2007. Ambtelijk advies: Het overzicht Halt 2007 voor kennisgeving aannemen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Formaliseringsbesluit Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Toelichting: In het kader van de invoering van de Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen in 2009 is een aantal voorbereidende werkzaamheden gestart. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van gegevens op basis van authentieke documenten. Het is niet altijd mogelijk deze documenten in het archief terug te vinden. Dit voorstel strekt ertoe een formaliseringsbesluit te nemen ten aanzien van de woonplaatsen binnen de gemeente Abcoude. Ambtelijk advies: Besluit aan raad ter vaststelling voorleggen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Het ter beschikking stellen van het gereserveerde bedrag voor de reparatie van de landhoofden van de vaste brug in Gein-Noord. Toelichting: In het meerjareninvesteringsschema staat de reparatie van het landhoofd van Gein-Noord op het programma. Om tot uitvoering te kunnen overgaan wordt gevraagd 6.000 ter beschikking te stellen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt om 6.000,- ter beschikking te stellen om de landhoofden te repareren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Het beschikbaar stellen van een budget ten behoeve van de vervanging van de balans van de Heinkuitenbrug. Toelichting: Naar aanleiding van een inspectie van de beweegbare bruggen in Abcoude is geconstateerd dat de balans van de Heinkuitenbrug in een slechte staat verkeert. Het is noodzakelijk om deze balans voor het vaarseizoen te vervangen door een stalen balans. Ambtelijk advies:
- De houten balans van de de Heinkuitenbrug te vervangen door een stalen balans.
- De firma Boonzaaijer opdracht geven voor de vervanging van de balans.
- Een budget van 35.000 ten behoeve van de vervanging van de balans ter beschikking te stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Principeverzoek voor het slopen van twee schuren en de bouw van een nieuwe schuur perceel Rijksstraatweg 97 Baambrugge. Toelichting: Het bouwen van een nieuwe schuur ten behoeve van een hobbymatige paardenhouderij is in strijd met het geldende bestemmingsplan buitengebied. Medewerking op basis van een vrijstelling art. 19, lid 1 WRO ligt niet in de rede omdat na sloop van twee schuren de oppervlakte van de resterende bestaande bebouwing de maximale bebouwing genoemd in de ontwerp-beleidsnota voor vrijstellingen artikel 19 voor deze situatie reeds benaderd. Ambtelijk advies: Op grond van strijdigheid met het bestemmingsplan buitengebied geen medewerking verlenen aan de gevraagde bebouwing. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Afsluiten kasgeldlening t.g.v. vertraging verkoop grond AM Wonen. Toelichting: Ondanks bijna dagelijks telefonisch contact tussen notaris en kadaster beschikt AM Wonen nog niet over de juiste kadastrale gegevens waardoor het notarieel transport van verkoop van de bouwgrond nog niet heeft plaatsgevonden. Daarom is de gemeente genoodzaakt opnieuw een kasgeldlening aan te trekken in afwachting van de ontvangst van de verkoopopbrengst. Met behulp van de informatie van AM is ingeschat dat het transport binnen 2 weken mogelijk moet zijn. Derhalve is opnieuw een kasgeldlening van 7,5 miljoen voor 2 weken afgesloten, tarief 4,3%. In afwachting van de 1e vervaldatum van de gemeentelijke belastingen is een aanvullende kasgeldlening van 2,0 miljoen afgesloten voor 1 maand. Ambtelijk advies:
- Voor de periode van 6 februari tot 20 februari 2008 kasgeldlening van 7,5 miljoen aantrekken.
- Voor de periode 6 februari tot 6 maart 2008 kasgeld van 2,0 miljoen aantrekken B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Schriftelijke vragen van de D66 fractie betreffende de toekomst van radio Rosa FM en de zogeheten UPC-gelden. Toelichting: Door de heer Doorn zijn namens de fractie van D66 vragen gesteld over de toekomst van radio Rosa FM en de zogeheten UPC-gelden. Geadviseerd wordt akkoord te gaan met bijgevoegde voorgestelde beantwoording. Ambtelijk advies: Akkoord gaan met de voorgestelde beantwoording. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Toewijzingsbeleid Baambrugge-Oost en anti-speculatiebeding. Toelichting: Op 18 december 2008 heeft het college van B&W in principe/voorlopig akkoord gegeven op het toewijzingsbeleid. Inmiddels heetft de Dorpsraad Baambrugge kennis genomen van het stuk (geen opmerkingen) en is 4 februari het stuk vastgesteld in de Stuurgroep Baambrugge-Oost (gemeente en Westhoek Wonen). Voor de 5 MGE-woningen is gekozen voor de constructie Koopgarant. Westhoek organiseert op 20 maart een verkoopmanifestatie in Baambrugge. Er zal een advertentie komen in de VAR. Er is geen lijst bekend met belangstellenden voor vrije kavels, noch bij gemeente, noch bij Westhoek. Ambtelijk advies: Instemmen met het toewijzingsbeleid Baambrugge-Oost en anti-speculatiebeding en ter kennisname aanbieden aan de raad van 21 februari 2008. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 19 februari 2008. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 12 februari 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen woonhuis (gevelindeling), Kerkstraat 86, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 4-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning gedeeltelijk vernieuwen woonhuis en schuur, en plaatsen verbinding (tussenlid), Kerkplein 20, Abcoude. Ambtelijk advies: Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure om het bouwplan mogelijk te maken: a. de beslissing publiceren in de VAR van 14-2-2008; b. de stukken gedurende 6 weken ter visie leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan - zodra de aanhouding is opgeheven - vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d.4-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag lichte bouwvergunning legaliseren bestaande tuinberging, Waardassackerstraat 1, Abcoude. Ambtelijk advies: Vrijstelling en bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 4-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten bestaande aanbouw t.b.v. woondoeleinden/berging, Grevenstukstraat 9, Baambrugge. Ambtelijk advies: a. Aanhouding doorbreken, b. vrijstelling en bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 5-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---