Ingezonden persbericht


Emerson Network Power breidt aanbod van geïntegreerde computerproducten uit met dual core VME-kaart met topprestaties

Stelt OEM's in staat de systeemprestaties te verbeteren en de levenscyclus van de VMEbus-infrastructuur te verlengen

Helmond, 26 februari 2008 - Emerson Network Power, een divisie van Emerson (NYSE: EMR) en de wereldwijde marktleider op het gebied van Business-Critical Continuity(tm), presenteert de MVME7100, een VMEbus-computer op een enkele kaart (SBC) die de allerhoogste prestaties levert. Deze kaart, voorzien van een dual core PowerPC®-processor en een 2eSST VMEbus-interface met hoge snelheid, is ontwikkeld zodat OEM's (Original Equipment Manufacturers) in de industriële sector, in de gezondheidszorg, bij defensie en in de ruimtevaartsector kracht en functies kunnen toevoegen. Daarmee kunnen zij beter concurreren en tegelijkertijd terugwaartse compatibiliteit bieden ter bescherming van hun investering in VMEbus-technologieën.

Dankzij de bewezen functies van de geïntegreerde controllers en SBC's van Emerson geeft de MVME7100 OEM's de flexibiliteit om verschillende I/O-vereisten te ondersteunen met één basisplatform. Hierdoor wordt het bijhouden van onderdeelnummers, de vraag naar technische kennis en het regelen van reserveonderdelen een stuk eenvoudiger. De MVME7100 biedt bovendien optimale snelheid, die wordt verkregen dankzij de onafhankelijkheid van de PCI-bussen voor elke PMC-site. Daarnaast voorkomt het niet-vluchtige geheugen van de kaart dat de gegevens in het systeemgeheugen verloren gaan bij stroomstoringen.

De MVME7100 is gebaseerd op de Freescale MPC8641D waarbij het systeem op één chip staat (SOC), met een dual core PowerPC e600-processor, DDR2-geheugen met hoge capaciteit, maximaal 8 GB NAND Flash-geheugen, PCI-X, USB en 2eSST. De MVME7100-serie beschikt over dubbele geïntegreerde geheugencontrollers, een DMA-engine, een PCI Express-interface, Gigabit Ethernet en lokale I/O.

"Deze nieuwe VME-kaart is een goed voorbeeld van onze voortdurende inspanningen om producten te leveren die de toekomst van de VME-markt niet alleen veilig stellen, maar ook verbeteren," aldus Jorge Magalhaes, vice-voorzitter marketing voor de Embedded Computing-afdeling van Emerson Network Power. "Dit zeer uitgebreide, waardevolle product sluit naadloos aan op onze VME-portfolio omdat het de betrouwbaarheid en kwaliteit biedt die klanten van ons groeiende productaanbod verwachten, naast de mogelijkheid om de levenscycli van producten te verlengen en de VME-infrastructuur nog jarenlang te behouden."

De SOC-implementatie zorgt voor betrouwbaar vermogen en thermische betrouwbaarheid en voordelen voor de levenscyclus die doorgaans niet in andere architecturen te vinden zijn. Bovendien biedt de uitgebreide levenscyclus van de geïntegreerde computerproducten van Emerson het voordeel dat producten tijdens de ontwikkeling minder snel verouderen en moeten worden vervangen. Naast de flexibiliteit van de kaart ondersteunt de MVME7100 tevens pakketten voor VxWorks en Linux.

De MVME7100 is vanaf juli 2008 beschikbaar vanaf $ 5.495,-.

Wilt u meer geïntegreerde communicatieproducten van Emerson bekijken, ga dan naar www.EmersonNetworkPower.com/EmbeddedComputing.

# # #

Over Emerson Network Power
Emerson Network Power, een onderneming van Emerson (NYSE:EMR), is de wereldwijde marktleider op het gebied van Business-Critical Continuity(tm). Het bedrijf is de vertrouwde bron voor aanpasbare en zeer betrouwbare oplossingen die cruciale technologische infrastructuren van klanten mogelijk maken en beschermen. Gesteund door de grootste wereldwijde service-organisatie in deze sector, biedt Emerson Network Power talloze innovatieve producten en services voor stroomvoorziening, geïntegreerd computerwerk, nauwkeurige koeling en connectiviteit voor systemen in de computersector, de communicatiesector, de gezondheidszorg en de industrie. Ga voor meer informatie naar www.emersonnetworkpower.com.

Over Emerson
Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis, is een wereldwijde marktleider die technologie en engineering samenbrengt en op die manier zijn klanten innovatieve oplossingen biedt op het gebied van netwerkvoeding, procesregeling, industriële automatisering, klimaattechnologieën, en huishoudelijke apparatuur en gereedschappen. De verkoopcijfers voor het fiscale jaar 2007 bedroegen $ 22,6 miljard. Ga voor meer informatie naar www.emerson.com.

Voor meer informatie en beeldmateriaal op hoge resolutie:

Shreek Raivadera
Embedded Computing
Emerson Network Power
+44 (0) 116 267 7396
shreekant.raivadera@emerson.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Paul Maris
Tel: 030 - 65 65 070
Email: emerson@lvtpr.nl