Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Checkpoint Systems lanceert Evolve" state-of-the-art platform voor dervingsbeheer

Volgende generatie EAS- producten betekent flinke vooruitgang in technologie voor dervingsbeheer

Nieuwegein, 26 februari 2008 - - Checkpoint Systems, Inc. introduceert vandaag zijn nieuwe, state-of-the-art Evolve platform voor dervingsbeheer. Deze nieuwe generatie productenreeks voor Elektronische Artikelbeveiliging (EAS) biedt retailers de mogelijkheid om dervingsbeheer naar een volgend niveau te tillen. Dankzij de nieuwe 360 RF technologie, verbeterde dataconnectiviteit en systeemintegratie én het esthetische design, betekent Evolve een enorme vooruitgang in EAS systeemprestaties, betrouwbaarheid en een lagere cost of ownership voor retailers. Het nieuwe systeem is te zien tijdens Euroshop 2008 van 23-27 februari (Hal 6, stand #C40) in het Exhibition Centre in Düsseldorf.

Evolve voorziet retailers in een hoogwaardig EAS-systeem met zeer veel functionaliteiten voor het verminderen van derving, het verbeteren van omzet en het vergroten van het winkelplezier voor consumenten door minder valse alarmen. Samen met de voordelen van RFID, verhoogt Evolve eveneens het overzicht in voorraadbeheer. Hierdoor kunnen retailers erop vertrouwen dat artikelen op het schap liggen, klaar om te worden verkocht aan klanten.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe oplossing zijn een 25% hoger detectieniveau, gedifferentieerd alarmrespons door middel van twee EAS-frequenties, geïntegreerd systeem voor het bijhouden van bezoekersaantallen, Smart Alarm Management, standaard Ethernet-verbinding en eenvoudige systeem upgrades op afstand.

Retailers hebben behoefte aan de juiste middelen om zich te kunnen wapenen tegen de toenemende druk veroorzaakt door derving , aldus Rob van der Merwe, President en CEO van Checkpoint Systems. Evolve bestrijdt derving harder terwijl de technologische ontwikkeling resulteert in minder valse alarmen en daardoor minder ongemak voor de consument. Bovendien zorgt de dataconnectiviteit ervoor dat onze klanten hun beperkte middelen veel effectiever kunnen inzetten.

Evolve bestaat uit een flexibel softwareplatform met geavanceerdere mogelijkheden ten opzichte van traditionele EAS-systemen, zodat het een echt geïntegreerd platform voor dervingsbeheer is geworden. Een aantal technologische doorbraken maken deze kwaliteitsslag mogelijk:


* 360 RF Deze nieuwe technologie, speciaal ontwikkeld voor militaire toepassingen, is uitgerust met 360 graden rotatie van het RF-signaal. Dit resulteert in betere detectie van RF-beveiligingslabels vanuit elke hoek. De detectieprestaties van Evolve overtreffen eerdere systemen door afstand en detectiegraad tot zo n 25% te verbeteren. Hierdoor kunnen retailers gestolen goederen beter detecteren terwijl ze tegelijkertijd bredere doorgangsbreedten kunnen bestrijken met minder antennes zodat het uiterlijk van de winkelomgeving behouden blijft.


* Smart Alarm Management (SAM) Smart Alarm Management is een intelligente tool voor het analyseren van alarmen dat onderscheidt kan maken tussen een alarm veroorzaakt door iemand die met beveiligde goederen de winkel binnenkomt of met beveiligde artikelen de winkel verlaat. Het geeft een verschillend signaal af zodat medewerkers adequaat op de situatie kunnen reageren.


* Software Defined Radio (SDR) Doordat Evolve gebruikmaakt van het Software Defined Radio platform is het mogelijk om gelijktijdig te werken in 8.2 MHz en 9.2 MHz frequenties en eventueel in een of meerdere RFID-frequenties. SDR biedt retailers tevens de mogelijkheid om hun software eenvoudig, snel en goedkoop te upgraden zodra nieuwe mogelijkheden of functionaliteiten beschikbaar zijn.

Evolve biedt eveneens verrijkte dataconnectiviteit. Retailers kunnen aan de hand van ingebouwde Ethernet-ondersteuning via de bestaande netwerkinfrastructuur in de winkel systeemdata (inclusief bezoekersaantallen) per winkel exporteren naar het hoofdkantoor of naar Checkpoint-medewerkers. Verzamelde gegevens kunnen worden meegenomen in analytische tools van een hoger niveau en bieden zo beter overzicht ten aanzien van klantbezoeken in de winkel en het opsporen van diefstalpatronen. Retailers kunnen hierdoor doordachte, corrigerende tegenmaatregelen nemen om diefstalgevoelige artikelen te beveiligen.

Al deze verbeteringen resulteren in een EAS-systeem met verbeterde integriteit. Winkelmedewerkers kunnen vol vertrouwen reageren op alarmen en het winkelmanagement heeft de mogelijkheid om reacties op winkelalarmen bij te houden om er zeker van te zijn dat ze adequaat worden afgehandeld.

Volgens Checkpoint CEO, Rob van der Merwe Is het Evolve shrink management systeem de juiste oplossing op het juiste moment. Het is onze doelstelling om retailers te voorzien van kwalitatief hoogstaande, uitstekend presterende dervingsbeheeroplossingen. De Checkpoint-aanpak biedt retailers de mogelijkheid om veel van hun bestaande investeringen te waarborgen terwijl het hen een migratietraject voor RFID biedt op het moment dat zij eraan toe zijn.

Over Checkpoint Systems, Inc.

Checkpoint Systems Inc. is wereldleider in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retail en zijn supply chain. Alle oplossingen en diensten die Checkpoint zijn klanten levert zijn er op gericht om hun omzet en winst te verhogen. Checkpoint is beursgenoteerd op de NYSE, doet in alle delen van de wereld zaken en heeft wereldwijd bijna 4000 medewerkers. Het is gespecialiseerd in RF-technologie (radiofrequentie).Het productportfolio bestaat o.m. uit: systemen voor digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente Identificatie), RF-bronbeveiliging en etikettering. Het aanbod wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van 26 servicebureaus. Website: www.checkpointeurope.com