Home Zoeken Sitemap Contact


Nederlanders geven antwoord op vraagstuk koopzondagen

Koopzondag open? Laat gemeenten zelf beslissen!

Bijna de helft van de Nederlandse consumenten (47%) staat positief tegenover koopzondagen. Slechts 18% is tegen de koopzondagen en 36% is noch voor, noch tegen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK Panel Services Benelux, gehouden in november 2007.

Drie kwart van de Nederlanders vindt dat gemeenten zelf moeten bepalen wanneer winkels open zijn mogen tijdens de zondagen. Een duidelijke minderheid is ervan overtuigd dat dit een taak is van de regering. Op de vraag of het aantal toeristische gemeenten moet worden beperkt, is verdeeld gereageerd. Personen die zelf in een toeristische gemeente wonen of die vóór koopzondagen zijn, vinden meestal dat de huidige soepele regeling moet blijven. Toch antwoordt nog 35% van de Nederlandse consumenten dat niet iedere gemeente kan uitroepen dat het een toeristische gemeente is.

Lees het gehele persbericht in Word door op de button onder dit veld te klikken.

De beknopte versie van het onderzoeksrapport is uitsluitend te koop bij NRIT Media voor 265 euro (excl. BTW). Het rapport is te bestellen op deze website. Voor de uitgebreide versie van het rapport en diepgaande vraagstukken, kunt u terecht bij Peter Gouw van GfK Panel Services Benelux: peter.gouw@gfk.nl.

Geplaatst op: 26-02-2008 10:27:00 uur.