Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hypotheekverstrekker compenseert de CO2-uitstoot van het wagenpark Obvion zet MVO-beleid verder door in 2008

Heerlen, 26 februari 2008 - Hypotheekverstrekker Obvion rijdt klimaatneutraal. Alle CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het wagenpark van Obvion wordt gecompenseerd door investeringen in bos- en duurzame energieprojecten. Naast de recente verscherping op de milieucategorieën van de leaseauto's geeft de hypotheekverstrekker uit Heerlen hiermee verder invulling aan haar MVO-beleid.

Een totaal van ruim 175 ton aan CO2-uitstoot zal door Obvion volledig gecompenseerd worden. Om die 175 ton CO2 te neutraliseren moeten bijvoorbeeld 8.750 bomen een jaar lang groeien of 583 zonnecellen van 50 Watt een jaar lang functioneren. Obvion werkt in dit project samen met Climate Neutral Group uit Utrecht. De bos- en duurzame energieprojecten van Climate Neutral Group zorgen ervoor dat eenzelfde hoeveelheid CO2 elders op aarde uit de lucht wordt genomen of middels duurzame energieprojecten wordt gereduceerd. Met de aanschaf van zogenoemde CO2 credits neutraliseert Obvion zo de bijdrage van haar wagenpark aan de uitstoot van broeikasgassen.

CO2 compensatie
Obvion past een strenge selectie toe op de ruim 1300 hypotheekadviseurs waar zij mee samenwerkt. Dit garandeert een hoge mate van deskundigheid en schept wederzijds vertrouwen. Op diezelfde basis staat Obvion ook achter haar keuze voor Climate Neutral Group. Douwe Dijkstra, adjunct-directeur van Obvion: "Wij hebben bewust gekozen voor Climate Neutral Group, omdat zij in duurzame energieprojecten participeren en selecteren op basis van strenge criteria. Door recente berichten in de media rondom de compensatie van CO2 kan natuurlijk de indruk zijn ontstaan dat niet alle duurzame energieprojecten evenveel toegevoegde waarde hebben. Voor hun projecten geldt dat 99,2% van de projecten wel degelijk bijdraagt aan de compensatie van de CO2 uitstoot. Voor ons is er dus geen enkele reden om te twijfelen aan het nut van onze samenwerking." Niels Korthals Altes, directeur van Climate Neutral Group: "Uit ons eigen onderzoek blijkt inderdaad dat bij 0,8% van de duurzame energieprojecten waarin wij participeren, de toegevoegde waarde niet onomstotelijk is bewezen. Dat komt doordat de projecten verschillend gecertificeerd zijn, maar ook omdat wij al actief waren toen standaarden zoals de Gold Standard en de Voluntary Carbon Standard nog niet bestonden. Er zijn dus projecten die nog niet gecertificeerd zijn volgens de huidige strenge regels. Met name die projecten gaan we nu onder de loep nemen, maar ik wil wel benadrukken dat het hierbij om een marginaal aantal gaat. De recente berichtgeving was in mijn ogen dan ook onnodig."

Over Obvion
Obvion (www.obvion.nl) is een eigentijds hypotheekbedrijf dat samen met de beste tussenpersonen verantwoorde hypotheken verstrekt, en daarbij de beste service biedt. Het belang van consument en maatschappij staan voorop. Obvion opereert vanuit Heerlen en richt zich met 375 enthousiaste medewerkers uitsluitend op de markt van onafhankelijke intermediairs. Dat doet Obvion, voortgekomen uit een samenwerkingsverband van Rabobank en ABP, met een filosofie die gebaseerd is op zes pijlers: open & eerlijk, onafhankelijk, snel & flexibel, professioneel, betrouwbaar en individuele aandacht.

NOOT VOOR DE REDACTIE EN