Ingezonden persbericht


Persbericht: Aladdin bundelt krachten met Unisys

IJsselstein, 26 februari 2008 Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN) heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Unisys Corporation (NYSE: UIS). In april 2007 implementeerde Unisys al de eToken, de krachtige authenticatieoplossing van Aladdin. Beide bedrijven beschouwen de nauwere samenwerking als een logische volgende stap. Aladdin is leverancier van oplossingen voor software-DRM, USB-gebaseerde authenticatie en veilige webgateways. Unisys is wereldwijd leverancier van technologische en beveiligingsoplossingen.

De nieuwe overeenkomst betekent een uitbreiding van de samenwerking tussen Unisys en Aladdin. Unisys kan de klanten in zijn portfolio overheden en bedrijven nu het Aladdin eToken-authenticatiesysteem en de eSafe secure webgateway-oplossing aanbieden. Unisys voegt het Aladdin eToken-systeem samen met zijn eigen beveiligingsoplossing. Klanten krijgen zo toegang tot geavanceerd identiteitsbeheer, privacy- en gegevensbescherming en nationale digitale ID-kaarten. Aladdin eSafe is een uitstekende aanvulling op het portfolio van Unisys op het gebied van contentbeveiliging en risicobeheersing.

We zijn blij dat we de Aladdin-producten kunnen opnemen in ons geavanceerde en groeiende portfolio van beveiligingsoplossingen , zegt Tim Kelleher, vicepresident Global Security Solutions van Unisys. Wij hebben het Aladdin eToken-systeem succesvol geïmplementeerd in ons bedrijf. Unisys is dus bekend met de betrouwbaarheid van dit innovatieve authenticatie- en beveiligingssysteem van Aladdin. Door de samenwerking kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen met kwalitatieve en krachtige authenticatie- en internetbeveiligingsproducten.

Met het gecombineerde Aladdin-Unisys-product halen organisaties een van de meest gebruiksvriendelijke two-factor authenticatieoplossingen in huis. Daarnaast is het de meest complete webgateway op de markt. De combinatie van Aladdin eToken met de Identity Management-oplossing van Unisys is een robuust gebruikersgericht systeem met krachtige authenticatiemogelijkheden. Op deze manier vormt het systeem een veilige en consistente buffer tussen de back-end-systemen van bedrijven. Het systeem beveiligt bedrijfsgegevens optimaal, verlaagt IT-kosten en verhoogt de productiviteit.

eToken van Aladdin biedt de meest krachtige authenticatie voor een groot aantal beveiligingsoplossingen voor bijvoorbeeld VPN- en netwerkverbindingen. Unisys gaat zijn klanten eveneens het Token Management System (TMS) van Aladdin eToken aanbieden. TMS is een full-life cycle-beheertool voor authenticatietokens met beheersoftware voor tokens, onderhoudsmodules, registratie- en blokkadesoftware voor gestolen of verloren tokens, analyse- en rapportagetools.

Aladdin eSafe is een toonaangevende innovatie. Het is een uitgebreid webcontentbeveiligingsplatform tegen Web 2.0-aanvallen en malware, en filtert content en webapplicaties op spyware. Unisys-klanten krijgen hiermee toegang tot ongekende mogelijkheden, waaronder het scannen van versleutelde HTTP-traffic- (SSL/HTTPS) en anti-anonimiseertechnologie. Dit laatste voorkomt ongeautoriseerde pogingen om de beveiliging van bedrijfsnetwerken te omzeilen. Het systeem is bovendien schaalbaar en daarmee geschikt voor de grote verscheidenheid die Unisys-klanten kenmerkt: van grote overheidsorganisaties tot en met kleine bedrijven.

De samenwerking met Unisys opent voor Aladdin de markt van high-end authenticatie- en netwerkbeveiligingsoplossingen , zegt Phil Pavay, vicepresident Global Business Development van Aladdin. We verheugen ons erop samen te werken met Unisys aan wereldwijde beveiligingsinitiatieven. Samen met Unisys zijn we in staat beveiligingsoplossingen te bieden, die tegemoetkomen aan de almaar groeiende behoefte aan schaalbare beveiligingsoplossingen op het gebied van unified gateway en authenticatie.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. Ruim 37.000 medewerkers in meer dan 100 landen helpen klanten bij het inspelen op marktkansen en het succesvol opereren in de wereldwijde economie. Het bedrijf biedt een breed portfolio van zakelijke oplossingen, dat gesteund wordt door expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, network services en beveiliging. Het portfolio wordt gecompleteerd door hoogwaardige servertechnologie en gerelateerde oplossingen. Unisys is actief in verschillende verticale markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, industrie en publieke sector. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania (VS).

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik en -toegang en bedrijfsinformatie, en stimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein.