Ingezonden persbericht


BitDefender-beveiliging voor Windows Servers ontvangt VB100%-certificaat

'In the Wild'-virussen geen uitdaging voor de beveiliging van BitDefender

Amsterdam, 26 februari 2008 BitDefender, fabrikant van beveiligingssoftware, kondigt aan dat BitDefender Security for Windows Servers de VB100%-certificering van Virus Bulletin heeft ontvangen. Deze onderscheiding is te danken aan het feit dat de antivirussoftware 100 procent van alle virussen op de WildList onderschept. Deze krachtige beveiligingsoplossing van BitDefender werd door Virus Bulletin getest op het Windows Server 2003-platform en bewees hier een van de meest veilige antivirusoplossingen te zijn.

De VB100%-certificering is in de antivirusbranche een van de belangrijkste ijkpunten als het gaat om prestaties van antivirusproducten. De WildList Organization (www.wildlist.org) verzamelt elke maand de virusrapporten van alle antivirusexperts wereldwijd. Op basis van deze data wordt de WildList samengesteld. Dit is een lijst van virussen die op dat moment verspreid worden onder verschillende gebruikersgroepen. Een virus dat door twee of meer WildList-reporters is gesignaleerd, verschijnt in de bovenste helft van de lijst onder de noemer 'In the Wild'.

Het Britse magazine Virus Bulletin test vooraanstaande antivirusoplossingen op hun bescherming tegen 'In the Wild'-virussen. Alleen de oplossingen die volledige bescherming bieden tegen de nieuwste virussen, krijgen een VB100%-certificering.

"De producten van BitDefender scoren hoog in de branche als het gaat om virusdetectie", zegt Bogdan Dumitru, CTO van BitDefender. "We zijn verheugd dat we opnieuw een VB100%-certificering van Virus Bulletin mogen ontvangen. Deze keer voor BitDefender Security voor Windows Servers. Hiermee bewijzen we nogmaals dat BitDefender proactieve beveiliging biedt, waarmee we vooroplopen in de markt en gebruikers beschermen tegen bekende en onbekende bedreigingen."

Over BitDefender

BitDefender is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligingsoplossingen. BitDefender is een toonaangevende organisatie op het gebied van detectie van actuele internetdreigingen. Op basis van zijn onderzoeksgegevens ontwikkelt BitDefender de snelste en meest effectieve antivirus- en e-mailbeveiligingssoftware. De beveiligingssoftware van BitDefender is eenvoudig te installeren, te gebruiken en te updaten. De beveiligingsoplossingen van het bedrijf voldoen aan de allernieuwste beveiligingseisen voor computers en servers. De software van BitDefender biedt op dit moment bescherming aan ruim 41 miljoen thuis- en bedrijfsgebruikers in meer dan 180 landen. BitDefender Antivirus-software eindigt steevast in de top van de best geteste pakketten bij bijvoorbeeld de Consumentenbond, ICSA Labs, Checkmark en Virus Bulletin. BitDefender, onderdeel van SOFTWIN, heeft zijn hoofdkantoor in Boekarest, Roemenië. Daarnaast zijn er vestigingen in Duitsland (Tettnang), Spanje (Barcelona) en de VS (Fort Lauderdale, Florida). Meer informatie vindt u op www.bitdefender.com.



Ingezonden persbericht