Provincie Gelderland


---




Arnhem, 25 februari 2008

VERZAMELPERSBERICHT GEDEPUTEERDE STATEN VAN 26 FEBRUARI 2008

GELDERLAND ALGEMEEN
BIBOB nu ook bij milieuvergunningen
Gedeputeerde Staten besloten vandaag om de wet BIBOB ook toe te passen bij milieuvergunningen. De wet BIBOB heeft als doel te voorkomen dat de overheid onbedoeld criminele activiteiten mogelijk maakt. Structureel wordt het BIBOB-regime ingezet bij nieuwe bedrijven én de afvalbedrijven en vuurwerkbedrijven. (zie ook apart persbericht)

Provincie sluit aan bij Europees- en rijksbeleid gentechnologie (B2) De Wageningen Universiteit heeft een vergunning aangevraagd voor proeven met het genetisch manipuleren van aardappelen. De provincie Gelderland maakt hier geen bezwaar tegen. Gedeputeerde Staten stellen zich op het standpunt dat de zorgvuldige wet- en regelgeving vanuit Europa en het rijk voldoende waarborgen biedt voor mens en milieu. Met deze uitspraak reageert Gedeputeerde Staten op vragen van inwoners en vragen van Dierenpartij en de Socialistische Partij.

STATENVRAGEN
Gedeputeerde Staten hebben statenvragen beantwoord over het volgende onderwerp:
. Namens de Groep van Bergen zijn vragen gesteld over 'Luchtkwaliteit Zandwinning en natuurontwikkeling Over de Maas' (D3) De beantwoording van statenvragen is na te lezen op www.gelderland.nl in het menu 'provinciale staten' onder 'vergaderingen'