Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 26-02-08

Nummer: 08

Op dinsdag 26 februari 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verkennende studie wegenstructuur Stadsregio Rotterdam Noordoost 2010-2020 Het college heeft een brief aan het dagelijks bestuur van de Stadsregio Rotterdam vastgesteld met daarin de reactie van de gemeente op de verkennende studie wegenstructuur Stadsregio Rotterdam Noordoost 2010-2020. Het wegennet in het noordoosten van de stadsregio heeft een aantal knelpunten op het gebied van doorstroming van het autoverkeer. Gezien de autonome groei van het autoverkeer en de ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied, is het nodig naar maatregelen te zoeken die op de lange termijn de doorstroming op het regionale en subregionale wegennet op het vereiste kwaliteitsniveau houden. Het college onderschrijft de noodzaak om forse infrastructurele maatregelen te nemen in relatie tot het ontwikkelprogramma. Daarnaast moet worden ingezet op maatregelen om het autoverkeer in de spits terug te dringen. Daarnaast vraagt het college om nader onderzoek naar de verkeersbelasting op Capelseweg en Kanaalweg én naar de effecten op de verkeersafwikkeling van het Hoofdwegplein van zowel de huidige als de mogelijk alternatieve ontsluiting van de wijk Schollevaar. Tot slot wil het college graag een onderzoek naar de gevolgen van een tweede oeververbinding tussen de Krimpenerwaard en de A16 op de Algeracorridor en het totale regionale verkeersnetwerk. Dit aangezien een aanzienlijk deel van het verkeer over de Algeracorridor vanuit de Krimpenerwaard de bestemming A16-zuid heeft.

Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek Schuldhulpverlening Het college nam kennis van de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek onder de klanten van Schuldhulpverlening (SHV). De belangrijkste conclusie van het rapport is dat klanten van SHV de schuldhulpverlening waarderen met een 8. De samenwerkingspartners en de schuldeisers van SHV geven een cijfer van 7,5. Verbeterpunten voor SHV zijn onder andere het wijzigen van de uitsluitingstermijn na een traject van 3 naar 2 jaar en voorzieningen aanbieden aan klanten die niet zelf hun formulieren kunnen invullen. Het rapport wordt ter kennisname aangeboden aan de cliëntenraad.

Bezwaren tegen dakopbouw woningen Scarlattistraat
In oktober 2007 verleende het college vergunning voor het bouwen van een dakopbouw op 5 woningen aan de Scarlattistraat. Tegen deze vergunning hebben 24 bewoners van de Diabellistraat bezwaar gemaakt. De commissie bezwaarschriften heeft deze bezwaren ongegrond verklaard, met uitzondering van de motivering die gaat over de belangenafweging voor de woningen aan de Diabellistraat 49 tot en met 79. Die motivering vindt de commissie onvoldoende. Het college besloot deze motivering daarom aan te vullen en op te nemen in een antwoordbrief. De overige bezwaren worden ongegrond verklaard.

Verjaring gemeentegrond Bermweg
Het college besloot medewerking te verlenen aan het inschrijven van een verklaring van verjaring bij het kadaster Rotterdam voor 109 m² grond achter de Bermweg. De gebruiker van deze grond verzocht de gemeente hierom naar aanleiding van een inventarisatie van gemeentegronden die in gebruik zijn bij derden. De eigenaar van de woning gebruikt de grond al meer dan 20 jaar.

Verkoop perceel bouwgrond in Fascinatio en vervroegde ingebruikgeving Het college heeft besloten een perceel bouwgrond in Fascinatio NK-10 te verkopen aan B&S Capelle bv. De grond is bestemd voor een gebouw voor medische diensten en een kantoor. Het is de planning om in het voorjaar van 2008 te starten met de bouw. Het college heeft tevens ingestemd met vervroegde ingebruikgeving zodra onder meer de bouwvergunning is afgegeven. Daardoor kan de ontwikkelaar de heiwerkzaamheden die al op het naastgelegen perceel van dezelfde eigenaar zijn begonnen, ononderbroken voortzetten.

Onderhandelaarsakkoord CAO gemeenten
Het college heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor de CAO gemeenten 2007-2009 en zal dit laten weten aan het College voor Arbeidszaken van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Aan dit akkoord is een lange periode van onderhandelen voorafgegaan, tussen het CvA van de VNG (namens werkgevers) en de vakbonden (namens werknemers).


---