Ingezonden persbericht




Persbericht 18 februari 2008

'De Graanrepubliek, 10 jaar later' door Frank Westerman

Lelystad - Op dinsdag 26 februari 2008 geeft Frank Westerman een lezing over 'De graanrepubliek, tien jaar later' in Nieuw Land Erfgoedcentrum. Aanvang is 19.30 uur.

Met het boek 'De Graanrepubliek' schreef oud-NRC-correspondent Frank Westerman niet alleen het treurige verhaal van de neergang van de landbouw in noordoost Groningen maar schetste hij ook indringende portretten van de hoofdrolspelers in die geschiedenis onder wie de boer, politicus en verzetstrijder Sicco Mansholt. 'De Graanrepubliek' werd bekroond met de Dr. L. de Jong-prijs voor eigentijdse geschiedschrijving. Een kritische journalistieke benadering en uitgebreide research, gecombineerd met Westerman's talent als verhalenverteller, maken zijn boeken tot fascinerende 'docudrama's'. In januari verscheen de tweede, uitgebreide druk van zijn bestseller 'De Graanrepubliek' en Westerman komt er in Nieuw Land over vertellen.

Elke maand op dinsdagavond worden in Nieuw Land door vooraanstaande sprekers thema's aangesneden op het gebied van geschiedenis, ruimtelijke ordening, natuurbeheer, waterbouw enz. Het publiek krijgt na afloop volop gelegenheid met de sprekers van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

Alle lezingen worden gehouden in de Ontginningszaal van Nieuw Land. Het adres is Oostvaardersdijk 01-13 te Lelystad (parkeren in de VOC garage, bij Batavia Haven) . De lezing vangt aan om 19.30 uur en zal, inclusief een korte pauze, rond 21.30 uur ten einde zijn. Kaartjes kosten E 7,00 per lezing - inclusief een kopje koffie of thee. Leden van het Flevofonds betalen E 5,00 per lezing.Het aantal plaatsen is beperkt. Daarom is reservering noodzakelijk. Plaatsen reserveren kan tot één dag voorafgaand aan de lezing. U kunt kaarten reserveren bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00.