Gemeente Lingewaard


Gemeente Lingewaard klaar voor de strijd Fitste gemeente

Gemeente Lingewaard strijdt vanaf begin maart mee om de titel Fitste gemeente van Gelderland. Drie teams van in totaal 29 ambtenaren nemen het op tegen andere gemeenteteams om de fitste gemeente van Gelderland te worden. De Gelderse Sport Federatie en de Nationale Gezondheidstest organiseren dit pilotproject. Op dinsdag 26 februari a.s. ontvangen de deelnemers in kasteel-raadhuis De Kinkelenburg hun deelnemerspakketten waarna ze klaar zijn voor de strijd.

Fitte Leefstijl
Vanaf begin maart strijden 6 gemeenten om de titel Fitste gemeente van Gelderland. De volgende gemeenten nemen deel: Beuningen, Culemborg, Barneveld, Renkum, Lingewaard en Ubbergen. Alle teams bestaande uit in totaal 110 ambtenaren krijgen komende weken deelnemerspakketten. Het doel is om ambtenaren bewust te maken van het belang van een fitte leefstijl, maar ook om de inwoners van de betreffende gemeente het goede voorbeeld te laten zien. De gemeenten kunnen inwoners niet alleen laten zien dat zij sporten en bewegen belangrijk vinden, maar ook zelf daadwerkelijk actief sporten en bewegen.

Fitheidswinst
Iedere gemeente stelt zijn eigen team samen. Het team streeft, in vergelijking met andere teams, naar een zo hoog mogelijke fitheidswinst. Vanaf 3 maart neemt sportschool Schaapskooi de eerste fittesten af bij de deelnemers van de teams van Lingewaard. Er wordt getest op conditie, gewicht, maar ook het meten van lengte en buikomvang. Na 10 weken worden dezelfde testen afgenomen om de behaalde fitheidswinst te bepalen. De gemeente met de meeste fitheidswinst heeft gewonnen en is de fitste gemeente van Gelderland!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Catharina Mulders. Zij is te bereiken via 026-3540366 of per email via
mailto:Catharina.mulders@gelderland-sport.nl. Op de website www.gelderland-sport.nl (deze pagina opent in een nieuw venster) komen vanaf begin maart de sportieve activiteiten en het laatste nieuws van de teams te staan.