Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Onderzoek naar ongeregeldheden vordert; getuigen gezocht
Publicatiedatum: 26-2-2008 8:17:44

BARNEVELD - De politie roept getuigen op zich te melden in verband met de ongeregeldheden in Barneveld op 31 december tussen 15 en 17 uur op een speelveld aan de Churchillstraat. Er waren ongeveer 100 personen aanwezig, waarvan een deel zich te buiten ging aan vernielingen.

Tijdens de incidenten werd onder met meer zwaar vuurwerk en bierflessen gegooid naar burgers en politiemensen en -voertuigen. De vernielingen aan politie-eigendommen bedragen ongeveer 20.000 euro. Ook werden er vernielingen gepleegd aan eigendommen van burgers.

Na inventarisatie van de schade en het opnemen van aangiftes (die in de weken daarna binnekwamen) is de politie half januari een onderzoek gestart. Hoewel het onderzoek vordert, roept de politie getuigen en eventuele gedupeerden en slachtoffers op zich alsnog te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 (of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000). Het gaat de politie er overigens niet alleen om om verdachten aan te houden en een proces-verbaal op te stellen. De politie zal zich ook partij stellen en de schade proberen te verhalen. Ook de andere slachoffers hebben deze mogelijkheid.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie | Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3763053