Persbericht

Teamcenter-platform van Siemens PLM Software wereldwijd gebruikt voor ontwikkeling nieuwe modellen Volkswagen en Audi

's-Hertogenbosch, 26 februari 2008 - Siemens PLM Software, een divisie van Siemens Industry Sector en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), heeft een grote order gekregen van Volkswagen Aktiengesellschaft voor het leveren en implementeren van zijn Teamcenter® product data management (PDM) software.

Met deze beslissing wil Volkswagen transparantie creëren in zijn processen. Hierdoor is verplichte informatie over de levensfase van het product, productiviteit en kosten beschikbaar in elke fase van het proces. Het bedrijfsbrede project voor product data management (K-PDM) van Volkswagen is verspreid over meerdere jaren en zal uiteindelijk 45.000 gebruikers hebben. De belangrijkste doelstellingen van het project waren het neerzetten van efficiënte en consistente processen binnen het wereldwijde netwerk van ontwikkeling en planning door het gehele productontwikkelingproces - met K-PDM als centraal punt voor het productproces binnen de Volkswagen-groep.

Het kunnen beschikken over accurate gegevens en het gelijktijdig beschikbaar maken van informatie over alle in house merken, locaties, individuele sectoren en niveaus - waaronder leveranciers en ontwikkelingspartners - zijn elementen die bijdragen aan het succes van het programma. Het K-PDM project omvat ook het bestaande IT-landschap, dat wordt geconsolideerd en de kosten worden geoptimaliseerd. De uiteindelijke doelstellingen zullen worden bereikt door een veranderingsproject dat is gebaseerd op een uniforme, bedrijfsbrede PDM-oplossing.

De beslissing om te standaardiseren op de Teamcenter-portfolio is gebaseerd op de integratiemogelijkheden van de software, de consistentie met oplossingen buiten PLM, de volwassenheid van het product en de ervaring van Siemens PLM Software in de markt.

Het project zal de komende jaren worden uitgevoerd in concrete autoprojecten in verschillende niveaus van de gehele Volkswagen-groep. Na de succesvolle afronding van fase 0 en de 'Go live'-beslissing van november 2007, zal Teamcenter worden gebruikt in de productie van toekomstige voertuigontwerpen van zowel Volkswagen als Audi.

"We zijn verheugd om onze diensten aan te kunnen bieden aan een bedrijf van wereldklasse als Volkswagen", zegt Tony Affuso, chairman of the board en chief executive officer van Siemens PLM Software. "Met de Teamcenter-technologie van Siemens PLM Software wordt het voor Volkswagen mogelijk om zowel de innovatie, als de samenwerking te verbeteren en de ontwikkelcyclus van hun voertuigen te versnellen, waardoor ze innovatieve auto's sneller op de markt kunnen brengen."

(362 woorden)