Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste Brain Training instituut behaalt Cedeo-erkenning

BrainStudio geprezen om kwaliteit

Maastricht, 26 februari 2008 --- BrainStudio heeft als eerste Brain Training instituut in Nederland de Cedeo-erkenning voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en Open Bedrijfsopleidingen behaald. Het predikaat betekent een erkenning van kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid.

De Cedeo-erkenning wordt uitsluitend verleend aan organisaties waarvan is gebleken dat minimaal 80 procent van de opdrachtgevers tevreden tot zeer tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen en het optreden van het opleidingsinstituut. Daarbij wordt een uitvoerige enquête en klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder opdrachtgevers. De erkenning is geldig voor een periode van 2 jaar.

Oprichter van BrainStudio, Jan-Willem van den Brandhof, is verheugd met de waardering van Cedeo én haar cursisten. 'Wij willen onze cursisten kwaliteit bieden, en als dat ook erkend wordt, is dat een bekroning van ons werk. Wij streven naar het hoogst haalbare resultaat. Zo laten we deelnemers na elke training een evaluatieformulier invullen om zo steeds te blijven sleutelen naar verbetering.'

Van den Brandhof ziet een tendens in het groeiend aantal breintrainingen. 'Werknemers worden blootgesteld aan grote hoeveelheden informatie. Zij zoeken naar instrumenten om daar effectief mee om te kunnen gaan, en niet gebukt te gaan onder deze overload.' Hij richtte het eerste Brain Training instituut in Nederland op en streeft naar een professionalisering van deze markt.

In het rapport dat Cedeo opstelde naar aanleiding van het klanttevredenheids-onderzoek staan veel lovende woorden van de referenten. Van: 'De training is heel effectief' tot 'Ik was verrast, de training was inspirerend en heel interactief'. Een verbeterpunt dat in het rapport wordt aangedragen: 'De opbouw van het programma vooraf bekend maken'. Uit het onderzoek blijkt dat 91 procent van de relaties tevreden tot zeer tevreden is over de Maatwerk trainingen. Voor de Open trainingen ligt het percentage op 98.

Cedeo is een autoriteit en de enige gespecialiseerde instantie voor de auditing en certificering van HR-dienstverleners. Het instituut verleent erkenningen voor onder andere maatwerk en open bedrijfsopleidingen, coaching, onderwijsadvies, interim-management, outplacement en bedrijfsadvies. Ruim 500 organisaties van de circa 10.000 commerciële opleidingsinstituten in ons land beschikken over het Cedeo-keurmerk. Maar nog niet eerder werd het predikaat uitgereikt aan een Brain Training organisatie. Cedeo is onderdeel van Lloyd's register Nederland BV.

Over BrainStudio
BrainStudio werd in 1992 opgericht door Jan-Willem van den Brandhof. De organisatie biedt trainingen en lezingen over een beter gebruik van het brein in het bedrijfsleven en geeft speciale trainingen aan jongeren en studenten. Het doel van BrainStudio is mensen te leren effectiever en creatiever met het brein om te gaan waardoor zij hun dagelijkse werkzaamheden zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. Enkele technieken zijn: het versnellen van leerprocessen, geheugentechnieken, snellezen, mind mapping, creatief denken en studietechnieken.

BrainStudio is dé Brain Training organisatie in Nederland. Het BrainStudio Concept is ondergebracht in een franchiseorganisatie. Ruim 27 duizend mensen hebben in Nederland, België, Engeland, de Verenigde Staten en Hongkong de Brain Training gevolgd. Naast de bestseller Gebruik je Hersens schreef Jan-Willem van den Brandhof de boeken Leer als een speer en Lees!. Voor meer informatie, zie www.brainstudio.nl

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong PR
Anke van Heerebeek
T: +31 20 421 05 65
E: anke@l-dj.nl

BrainStudio
Jan-Willem van den Brandhof
T: +31 43 327 01 70
E: info@brainstudio.nl