Ingezonden persbericht


Persbericht: 26 februari 2008

Fabchannel.com en Universal Music Netherlands gezamenlijk in opname en online distributie concert video's

London/Amsterdam - 26 februari 2008 - Fabchannel.com, het grootste live muziek platform ter wereld, maakt vandaag bekend een opname- en multi-territoriale digitale distributieovereenkomst te hebben gesloten met Universal Music Netherlands, een divisie van de grootste platenmaatschappij ter wereld.

Wereldwijd krijgen fans de mogelijkheid om live concerten van internationale en nationale Universal Music artiesten, opgenomen in Paradiso en andere Fabchannel gerelateerde zalen, te bekijken. Fabchannel neemt van zowel gevestigde als up-and-coming Universal Music artiesten live shows op in beeld en geluid. Deze worden in topkwaliteit video-streams gratis beschikbaar gesteld op www.fabchannel.com. Daarnaast distribueert Universal Music de concerten als video en audio downloads via diverse digitale en mobile kanalen.

Justin Kniest, CEO en oprichter van Fabchannel, is zeer enthousiast over de deal. "Dit is wederom een aanzienlijke stap voorwaarts voor Fabchannel. De kwaliteit en diversiteit van Universal Music's artiesten is groot en draagt bij aan ons doel om muziekliefhebbers overal ter wereld de beste en breedste selectie live muziek aan te bieden."

"Fabchannel heeft een uniek platform gecreëerd waarop fans, bands en brands samenkomen op een manier waar iedereen van profiteert. Wij zijn erg trots dat de grootste platenmaatschappij ter wereld zich nu ook heeft aangesloten bij ons ad-supported live music video model. De komst van Universal Music is een nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf."

Kees van der Hoeven, President, Universal Music Netherlands: "Wij kijken er naar uit om middels deze samenwerking nieuwe content te creëren en te presenteren aan muziekfans. Fabchannel heeft een uniek mediaplatform ontwikkeld dat liefhebbers een geweldige manier biedt om live muziek te beleven en nieuwe bands te ontdekken. Wij willen fans toegang geven tot zoveel mogelijk muziek van hun favoriete artiesten."

Over Fabchannel.com - live concerts online
Fabchannel, gevestigd in Amsterdam en Londen, is het grootste online concert video bedrijf ter wereld. Fabchannel biedt meer dan 850 volledige concertregistraties opgenomen in de fameuze poptempels Paradiso en Melkweg in Amsterdam, Sala Bikini en Apollo in Barcelona en The Roxy in L.A. Deze worden live en on demand gratis aangeboden in hoge kwaliteit video. Stereophonics, Damien Rice, The Frames, Simple Minds, Van Dik Hout, Paul Weller, Nightwish, Bloc Party, Wouter Hamel en Saybia zijn slechts enkele namen uit het omvangrijke Fabchannel archief.

Recentelijk namen Foreman Capital, een onafhankelijke investeringsmaatschappij, en de Gemeente Amsterdam een substantieel minderheidsbelang in Fabchannel. De komst van deze nieuwe aandeelhouders stelt Fabchannel in staat zijn productionele, commerciële en promotionele activiteiten te intensiveren, zowel in Nederland als daarbuiten. Fabchannel plant te investeren in opnamefaciliteiten in o.a. Engeland, Duitsland, Spanje en de VS.

Fabchannel's unieke kwaliteiten leverde de organisatie verscheidene prestigieuze internet prijzen op, waaronder de Prix Europa 2005 en de Webby Award 2006 voor beste muziekwebsite ter wereld. Het toonaangevende Duitse muziekblad Musikexpress prees Fabchannel onlangs nog met de Style Award 2007 in de categorie Media.

Over Universal Music Group
Universal Music Group is de grootste muziekmaatschappij ter wereld, met dochterondernemingen in 77 landen. Hieronder valt ook Universal Music Publishing Group, 's werelds grootste muziekuitgeverij. Universal Music Group omvat de labels: Decca, Deutsche Grammophon, Emarcy, Interscope Geffen A&M Records, Island Def Jam Music Group, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, Mercury Nashville, Mercury Records, Philips, Polydor Records, Universal Music Latino, Universal Motown Republic Group, Universal South Records en Verve Music Group en een meervoud aan platenlabels in eigendom van, of gedistribueerd door, dochterondernemingen wereldwijd. De Universal Music Group is eigenaar van de meest uitgebreide muziekcatalogus in de industrie welke door twee gescheiden divisies geëxploiteerd wordt, Universal Enterprises (in de V.S.) en Universal Strategic Marketing (buiten de V.S.). Onder Universal Music Group vallen ook eLabs, een nieuwe media en technologie divisie; Bravado, het merchandising bedrijf; en Twenty-First Artists, de full-service management divisie. Universal Music Group is een onderdeel van Vivendi, een internationaal media- en communicatiebedrijf.


- einde persbericht -

Voor meer info, neem contact op met:

Fabchannel.com - live concerts online
Patrick Brand, CMO
patrick.brand@fabchannel.com Kleine-Gartmanplantsoen 21
1017 RP Amsterdam
Tel: +31 (0)20 788 27 07
Mob: +31(0)6 22 23 07 97
Fax: +31 (0)20 524 88 52
www.fabchannel.com

Fabchannel.com - live concerts online
Joost de Wit, Press and Publicity Manager
joost.dewit@fabchannel.com Kleine-Gartmanplantsoen 21
1017 RP Amsterdam
Tel: +31 (0)20 788 27 07
Mob: +31(0)6 55 10 82 44
Fax: +31 (0)20 524 88 52
www.fabchannel.com