Gemeente Steenbergen

Persberichten b en w vergadering 26 februari 2008

Gemeentehuis Steenbergen open tijdens "Dag van de Architectuur"

Burgemeester en wethouders hebben besloten om zaterdag 21 juni 2008 van 11.00 uur tot 15.00 uur het gemeentehuis Steenbergen te openen vanwege de Dag van de Architectuur. Sinds 1986 organiseert de Bond van Nederlandse Architecten deze dag. Dit jaar in het teken van Architectuur & Politiek. Elk jaar zijn er zo'n 175.000 bezoekers. Het doel is om veel Nederlanders kennis te laten maken met architectuur.

Gemeentehuis Steenbergen

De Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten (BNA) heeft alle Nederlandse gemeenten verzocht om medewerking tijdens de landelijke dag. De bedoeling is om iedereen te laten genieten van de architectuur in zijn of haar directe omgeving. De BNA streeft er naar, dat zoveel mogelijk gebouwen open zijn voor het publiek. Het openstellen van de Nederlandse gemeentehuizen past precies in het thema Architectuur & Politiek.

De gemeente Steenbergen wil graag meewerken aan deze landelijke dag. Het open huis na de opening van het nieuwe gemeentehuis op 22 september 2007 was een groot succes. Het gemeentebestuur gaat er van uit dat er grote belangstelling bestaat om het gemeentehuis van Steenbergen te bezichtigen. Architectonisch is het gemeentehuis een bijzonder gebouw op een prima locatie in de gemeente, dat voor iedereen goed bereikbaar en toegankelijk is.

Iedereen is welkom op 21 juni 2008. De gemeente gaat de medewerking aan de Dag van de Architectuur verder uitwerken. Op een later moment volgt meer informatie.

College bezoekt vijf kernen met Koninginnedag 2008

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 26 februari 2008 het programma voor het bezoeken van de dorpskernen in de gemeente met Koninginnedag op hoofdlijnen vastgesteld.

De traditie om de activiteiten binnen de gemeente Steenbergen te bezoeken en actief aan deel te nemen wordt door het college van b en w voortgezet. Op de viering van de verjaardag van Koningin Beatrix gaat het om leuke, gezellig en sfeervolle activiteiten. Het college ontmoet dan altijd veel mensen en heeft dan de mogelijkheid om op een andere manier met inwoners uit de gemeente in contact te komen.

Het programma voor het college ziet er als volgt uit 09.00 uur aubade Dinteloord;
10.00 uur aubade Steenbergen;
11.00 uur start kinderspelen in Kruisland;
12.00 uur afsluiting ochtendfeesten in Nieuw-Vossemeer en oplaten ballonnen;
13.30 uur start kinderspelen op voetbalveld Duiventoren in Welberg.

Voor de dorpskern De Heen volgt mogelijk op een later tijdstip het programma.
Het hiervoor genoemde programma heeft het college in overleg met de diverse organisatiecomité's samengesteld.

Burgemeester en wethouders zien met belangstelling uit naar de diverse activiteiten. Het is altijd een bijzonder schouwspel, waaraan kinderen en volwassenen op een enthousiaste en gezellige manier aan deelnemen.