Feebs.nl, de nieuwe videosite voor de ICT


ICT-sector krijgt eigen videosite zonder onzin

'S-HERTOGENBOSCH, 20080226 -- Hostingprovider Dolphin-IS, onder andere bekend van de ICT-communities Techzine.nl en Casejunkies.com, lanceert vandaag haar nieuwe en gratis videosite Feebs.nl. Feebs is dé videosite voor game-, computer-, gadget- en technologieminnend Nederland, maar ook voor de professional in de ICT-, marketing- en mediasector.

Dolphin-IS betreedt met Feebs een drukke markt, want er zijn al heel wat videosites op het internet. Is er nog wel ruimte voor een nieuwe videosite? Feebs denkt van wel. Grote videosites zijn succesvol, maar raken door de overvloed aan video's hun overzichtelijkheid en identiteit kwijt, wat ertoe leidt dat gebruikers niet meer weten waar ze moeten kijken. Daarnaast zijn deze sites ook vergeven van video's waar het grootste deel van de gebruikers helemaal geen behoefte aan heeft.

Daarom pakt Feebs het anders aan. Een videosite waar je terecht kunt als je van games, computers, gadgets en ander technologienieuws houdt. Geen Joran parodieën, geen duizend-en-een-voetbalgoals, geen slechte artiesten die proberen eeuwige roem te vergaren of mensen die zichzelf te serieus nemen, maar gewoon video's waar je wat aan hebt. Trailers en beelden van de nieuwste games, videoverslagen van persconferenties en beurzen, interviews met mensen in de ICT die er toe doen en videotutorials voor het installeren van hardware en het gebruiken van software.

Belangrijkste wapenfeit van Feebs is dat het haar gebruikers de mogelijkheid biedt om video's in hoge kwaliteit te uploaden en dat deze hoge kwaliteit ook behouden blijft. Dit is mogelijk door een videoconverter die de h.264 videocodec ondersteunt. Daardoor is Feebs de eerste videosite in Nederland die video's kan aanbieden op zeer hoge kwaliteit. Daarnaast controleert Feebs de ingezonden video's op relevantie en kwaliteit en krijgen bezoekers gegarandeerd de beste video's. Ook zullen medewerkers van Techzine.nl en Casejunkies.com de website regelmatig voorzien van interessante en unieke video's. Feebs is daarnaast ook zeer geschikt voor fabrikanten en ontwikkelaars die hun nieuwe producten willen tonen aan de wereld, of bedrijven in de ICT-sector die op een originele manier willen laten zien waar ze voor staan.

"Het belangrijkste van een videosite is dat er een goede balans wordt gezocht tussen kwaliteit en snelheid. De video moet van goede kwaliteit zijn maar moet ook makkelijk en snel afspelen zonder haperingen", zo weet Coen van Eenbergen, directeur van Dolphin-IS. "Wij denken de juiste balans te hebben gevonden op Feebs, maar zijn desondanks niet snel tevreden. Daarom hebben we ervoor gekozen om vanaf het begin, en als de eerste videosite in Nederland, video's op hoge kwaliteit aan te bieden. De ambities van Feebs liggen dus hoog op het gebied van kwaliteit en inhoud, maar dat is wel een van de manieren waarop Feebs zich onderscheidt van de bestaande videosites".

Over Dolphin-IS
Dolphin Internet Services (Dolphin-IS) is een internetbedrijf dat in september 2002 is opgericht. Dolphin-IS richt zich op het aanbieden van webhosting voor bedrijven en particulieren. Daarbij staat het bieden van een goede service en kwaliteit tegen betaalbare prijzen voorop. Sinds 2003 is Dolphin-IS ook actief als internetuitgever van websites als Techzine.nl, Bodynet.nl, Casejunkies.com en Feebs.nl.

Over Techzine.nl
Techzine.nl is met meer dan 300.000 leden één van de grotere ICT-community's van Nederland. Dagelijks verschijnen op de site de meest recente ICT-nieuwsberichten, downloads, tutorials en reviews. Techzine beschikt daarnaast over een hechte community die zich duidelijk profileert op het forum van Techzine.

Over Casejunkies.com
CaseJunkies is een kleine, maar hechte community, die voor de volle 100 procent is gericht op casemodding. Daaronder valt niet alleen het aanpassen van het uiterlijk van je computer, bijvoorbeeld door het toepassen van verlichting en ramen in de behuizing van de computer, maar ook het verwerken van alternatieve koelingmethodes en het overklokken van processors en andere hardware. CaseJunkies biedt gevorderde casemodders een mogelijkheid het beste in zichzelf en andere casemodders naar boven te halen, maar is ook een platform voor de beginnende casemodder die verder wil kijken dan zijn neus lang is.