ISO-certificaat van vertaalbureau L&L hernieuwd en uitgebreid


BUNNIK, 20080226 -- Vertaalbureau L&L is al sinds 1999 in het bezit van een ISO 9001:2000-certificaat voor het lokaliseren van programmatuur en het vertalen van technische en promotionele documentatie. Sinds februari 2008 is L&L ook ISO-gecertificeerd voor het schrijven van technische en promotionele documentatie.

Lloyd's Register Quality Assurance, de organisatie die de ISO-certificering toekent, heeft op 14 en 15 februari 2008 een intensieve audit uitgevoerd om de bestaande certificering van L&L voor vertaalactiviteiten te toetsen. Deze toetsing vindt elke 3 jaar plaats om vast te stellen of het kwaliteitsmanagementsysteem van L&L nog steeds aan de ISO-normen voldoet. Dit bleek het geval en het ISO-certificaat voor onze vertaalactiviteiten is dan ook weer voor 3 jaar verlengd.

Daarnaast beoordeelde Lloyd's of de procedures van L&L voor het schrijven van documentatie eveneens aan de ISO-kwaliteitsnormen voldoen. Ook deze toetsing doorstond L&L met glans. In zijn conclusie schrijft de auditor van Lloyd's onder de indruk te zijn van L&L's zorgvuldige aanpak van schrijfprojecten. Verder concludeert de auditor dat de aanpak en uitvoering van schrijfprojecten degelijk is, dat projectvoorstellen goed zijn onderbouwd en prima gelegenheid geven om feedback van de klant te krijgen op mogelijke misinterpretaties. Ook de analyse van opdrachtmateriaal wordt als zeer consciëntieus beoordeeld. Redenen genoeg dus om het ISO-certificaat van L&L uit te breiden voor het schrijven van technische en promotionele documentatie.

Directeur van L&L Bert Bourgonje is blij met de verlenging en uitbreiding van het ISO-kwaliteitscertificaat. Bert Bourgonje: "De ISO-certificering is belangrijk voor ons. Niet alleen omdat het onze klanten de zekerheid geeft dat wij kwalitatief hoogwaardige producten en diensten leveren, maar ook omdat het de hele organisatie scherp houdt en dwingt om de kwaliteit voortdurend te bewaken en te verbeteren."

De ISO-certificering betekent niet dat L&L een star bedrijf is waar regels en procedures de boventoon voeren. Integendeel. De peilers van de ISO-kwaliteitsnormen - continue verbetering van bedrijfsprocessen, en een voortdurende focus op kwaliteit en klanttevredenheid - zorgen juist voor een grote mate van dynamiek en flexibiliteit om in te spelen op de behoeften en wensen van de klant.

Over L&L Languages & Localization: L&L is een internationaal tekst- en vertaalbureau met het hoofdkantoor in Nederland (Bunnik). Als een van de eerste ISO-gecertificeerde vertaalbureaus biedt zij organisaties complete begeleiding bij het schrijven en vertalen van technische teksten en software in ruim 35 talen. L&L werk voor klanten in diverse sectoren bijvoorbeeld de IT, telecommunicatie, auto-industrie, financiële dienstverlening, educatie/e-Learning, cartografie en communicatietechnologie voor de scheepvaart.

Voor meer informatie kunt u de website van L&L raadplegen (www.LandL.com) of contact opnemen met Drs. G.C.J. (Bert) Bourgonje:
bbourgonje@landl.com
+31 (0)30 6592213