Gemeente Rotterdam

Confetti, de Rotterdamse raad voor Kunst en Cultuur, organiseert samen met de Rotterdamse jongerenraad op 26 februari in WaterFront het debat : Jongerenjaar waarom?.

Het uitgangspunt van het Jongerenjaar is dat 2009 een jaar vóór en dóór jongeren moet worden. Voordat het jaar in alle hevigheid losbarst, wordt er tijdens het debat stil gestaan bij een aantal vragen: hoe gaan de organisatoren van het Jongerenjaar om met zon brede doelgroep als jongeren? Richten zij zich, om versnippering tegen te gaan, op specifieke doelgroepen? Of gaan zij op zoek gemeenschappelijke delers? Zo is een van de grondgedachten dat het Jongerenjaar moet bijdragen aan stadsburgerschap en onderlinge solidariteit tussen jongeren moet stimuleren. Maar is dit een ideaal van de Rotterdamse jongeren of een speerpunt van de bestuurders? De discussies tijdens de avond zullen bijdragen aan een beter begrip van wat er te doen staat. Bovendien zal helder worden hoe men zich kan inzetten voor het jongerenjaar. Als voor iedereen duidelijk is wat de gedachte is achter het jongerenjaar, kunnen de krachten gebundeld worden en staat ons een heel mooi en sterk Jongerenjaar te wachten.

Het debat wordt gevoerd door onder andere: Henca Maduro, programmadirecteur Jongerenjaar 2009; Harry Hamelink, artistiek leider Motel Mozaique; Jos Verveen, directeur jongerenreclamebureau Keesie en Brenda Dirkse, burgerraadslid commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur. Theatergroep Rotjong en DJ Orkun kleuren de avond en moderator Farid Tabarki zal zorgen voor een goed verloop.

Bron: Bestuursdienst, 18-02-2008