Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Halve Finale Nederlands Kampioenschap nadert zijn ontknoping

Van zaterdag 23 tot en met dinsdag 26 februari is de gemeente Hilversum opnieuw de gastheer van de Halve Finales van de Nederlands Kampioenschappen Schaken.

Begin januari is de eerste ronde van dit knock-out plaatsingstoernooi voor het NK schaken gespeeld. In het komende weekend worden in het algemene toernooi de tweede en derde ronde gespeeld. De vrouwen spelen de tweede en tevens laatste ronde. Uit de beide Halve Finales plaatsen zich vier spelers voor de Nederlandse Kampioenschappen. Deze worden van 2 tot en met 13 april gespeeld in Studio 2 van het Mediapark in Hilversum.

Op zaterdag en maandag beginnen de wedstrijden om 13.00 uur. Op zondag en dinsdag wordt er om 11.00 uur begonnen. Als er tiebreaks nodig zijn worden deze direct na tweede partij gespeeld.

De wedstrijd vindt plaats in het Raadhuis van Hilversum, Dudokpark 1. Een aantal partijen zal live te volgen zijn via de website www.schaakbond.nl/nk2008/hf. De toegang voor bezoekers in de speelzaal is gratis. Bij de belangrijkste partijen wordt commentaar gegeven.

Naast bovengenoemde toernooien zal de eerste ronde van de Halve Finale van het Nederlands Kampioenschap voor meisjes tot 20 jaar worden gespeeld.

Het uitgebreide schema en de indeling van de deelnemers zijn te vinden op de toernooisite.

---

Pf3 Pc6 3. Lc4 Pf6, het Tweepaardenspel in de Nahand. In de eerste en tweede partij is het verplichte vervolg 4. d4. In de derde en vierde partij staat het klassieke 4. Pg5 op het programma.
---

Wat kan schaken voor de ontwikkeling van het kind betekenen?

Dit voorjaar bestaat de schaakschool van schaakleraar PieterJan Mellegers vijf jaar. U kunt daar meer over lezen in het februarinummer van Schaakmagazine dat volgende week verschijnt.

Om het jubileum te vieren organiseert Mellegers op dindag 18 maart in Nieuwegein een bijeenkomst met als thema Goed gespeeld: wat kan schaken voor de ontwikkeling van kinderen betekenen? De avond wordt inhoudelijk verzorgd door schaaktrainster en pedagoge Poulien Knipscheer. Details van de bijeenkomst zijn te vinden op de website www.schaakmeester-p.nl.