Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ROOSEVELT ACADEMY
EMBARGO 12.15 uur 26 februari 2008

Middelburgse studenten werken mee aan nieuw Europees Radio en Internet Project

Zestien Europese radio omroepen gaan samenwerken aan programma's over wat er zich in de EU landen afspeelt. Het project dat EURANET heet is officieel gelanceerd door de Europese Commissie in Brussel op dinsdag 26 februari. Het project wordt geleid door de Duitse en Franse wereldomroepen, Deutsche Welle en Radio France International (RFI). De Nederlandse wereldomroep maakt ook deel uit van het consortium.

Zes Europese universiteiten, waaronder de Roosevelt Academy university college in Middelburg, vormen het Euranet universiteitsnetwerk (University Circle). Zij gebruiken de programma's als bronmaterial voor taal lessen en voor journalistieke opleidingen. Studenten van de universiteiten zullen ook feedback geven en kunnen suggesties voor verhalen en thema's voorleggen aan de programma makers.

De universiteiten die deelnemen zijn behalve de Roosevelt Academy, ook Cambridge University, IHECS in Brussels, RWTH Aachen, Tampere University in Finland and Babes-Bolyai University in Roemenië.

Vanaf april 2008 zullen de radio stations in dertien landen gaan samenwerken aan de nieuws en actualiteiten programma's. Eerst zullen er programma's in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Pools gemaakt worden. Het is de bedoeling om later programma's in alle 23 officiële talen van de EU te produceren. Het aantal luisteraars wereldwijd wordt geschat op meer dan 40 miljoen. Redactionele onafhankelijkheid staat voorop: De EU heeft geen invloed op de samenstelling of inhoud van de programma's.

EINDE/
26.2.08

Noot voor de redactie,