Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad

26 februari 2008
Woensdag 20 februari was de tweede editie van De Raad. Er was meteen sprake van een primeur in Het Forum waar voor het eerst kinderen (uit de buurt van de Orionlaan) met een fraaie powerpoint-presentatie hun wens voor een trapveld kracht bijzetten. De gemeente gaat alle speelgelegenheden inventariseren. Wethouder Jan Rensen beloofde de kinderen om te bezien of hun wens in dat kader naar voren kan worden gehaald.
Ook wethouder Ben Hammer hield een powerpoint-presentatie, en wel over Stel je voor! In dit project gaat het over de manier waarop Hilversummers samen leven, werken en wonen, ongeacht afkomst, kleur en sekse.

Tijdens De Discussie was er tijdens het agendapunt Vragen aan het college een reeks toezeggingen te noteren. Zo zal wethouder Hammer de raad nader informeren over de plannen voor verbetering van de OV taxi en over de vraag welke mogelijkheden de gemeente heeft om een ander contract af te sluiten. De deelnemers aan De Discussie adviseerden het college positief over extra fietsvoorzieningen station Sportpark. Wethouder Erik Boog zal de raad informeren of het voorgefinancierde bedrag al dan niet via subsidies wordt terugontvangen. Ook het voorstel met betrekking tot de weesfietsen kreeg een positief advies. Dat voorstel voorziet er in dat verkeerd geparkeerde fietsen kunnen worden weggehaald en elders worden gestationeerd. Wethouder Rensen beloofde naar aanleiding van opmerkingen van CDA en CU voor de behandeling in Het Besluit na te gaan welke termijn verstandig is om te hanteren.

Met de stemmen van de VVD en GroenLinks tegen ging de raad in Het Besluit akkoord met het strategisch beleidsplan Museum Hilversum 2008-2012. Deze twee fracties wilden eerst weten waarop het museum kan worden afgerekend, waarbij de beantwoording van de vraag 'Is het museum er nou voor Hilversummers of voor bijvoorbeeld dagjesmensen'? een belangrijke rol speelde. Daarop liet wethouder Boog weten te onderzoeken of in de evaluatie het aantal Hilversumse bezoekers kan worden vermeld.

Bij de behandeling van het voorstel tegemoetkoming fractieondersteuning 2008 dienden DLPH en LH een amendement in. Zij wilden voor de fractieassistenten een hogere vergoeding. Dat amendement werd met de stemmen tegen van de fracties PvdA, CDA, SP en D66 verworpen. Het collegevoorstel werd vervolgens aangenomen met de tegenstemmen van LH, SP, GrL en DLPH.