Port of Rotterdam

Aankomst 10 miljoenste container in Indonesië

26-02-2008

Op 6 februari is de 10 miljoenste container die de Rotterdamse haven in 2007 oversloeg, aangekomen in Banda Aceh, Indonesië. De container met sportartikelen werd door de kinderen geopend die daarna deelnamen aan een speciale door Right-To-Play georganiseerde Play-Day.

Deze werd gehouden voor het Darussaáh weeshuis in Banda Aceh. Hier wonen 350 slachtoffers van de tsunami van drie jaar geleden en van het gewelddadige separatisme in Aceh. Naast het Right-To-Play National team waren er ook medewerkers van UNICEF-Child Center tijdens de dag aanwezig.

Right-To-Play Indonesië is sinds juli 2006 actief in Aceh en werkt nauw samen met de 19 UNICEF Child Centers aan de westkust van het eiland. Het doel van Right- To- Play is kinderen een beter leven te geven. Door middel van sport en spel, kan het kind weer even "kind"zijn.

Right-To-Play dankt de bedrijven in de Rotterdamse haven die de verscheping van de verschillende containers hebben verzorgd. Behalve Indonesië, hebben ook zeven andere landen in totaal 20.000 door Adidas geschonken voetballen ontvangen. Daarnaast heeft het Havenbedrijf een bedrag van ¤ 10.000,-- gedoneerd aan de organisatie. Dit alles stond in het teken van de overslag van de 10 miljoenste container in één jaar. De haven van Rotterdam is de eerste Europese haven die deze mijlpaal, in 2007, bereikte.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.