Ingezonden persbericht


Spring presenteert nieuw album 'Today'

Zojuist bracht de Amerikaanse folk zangeres Spring haar album 'Today' uit op de Nederlandse en Belgische markt. Het album is als digitale download te verkrijgen via de LegalDownload website en de affiliates van dit webportal. Het album bevat negen tracks van eigen hand en een bijzondere vertolking van Gershwin's 'Summertime'.

Spring is van oorsprong een Broadway artieste die o.a. in de musicals Grease en Saturday Night Fever. Daarnaast was ze samen met Val Kilmer te zien in de Amerikaanse premiere van 'The Ten Commandments' in het Kodak Theatre in Hollywood.

Maar haar grote liefde ligt in het schrijven van eigen composities om vervolgens met haar gitaar rond te trekken en haar songs overal ten gehore te brengen. Dat doet ze over de hele wereld met optredens in Noord- en Zuid Amerika, Europa, het Midden Oosten en Azië. Vorig jaar tourde ze al twee keer door Nederland tijdens haar half jaar durende Europese tour. Van 14 t/m 22 juni 2008 is zij wederom in Nederland voor een aantal concerten.

Met haar emotioneel gedreven songs over de mens en zijn ervaringen op deze wereld bezorgt Spring je absoluut herinneringen naar de singer-songwriters uit de 60'er en 70'er jaren. Ze is daarbij niet bang om haar persoonlijke ervaringen met iedereen te delen, ze laat haar hart spreken waarbij haar gepassioneerde stem een plaatsje zoekt in het diepste van de luisteraar.

Haar muziek was o.a ook al te horen op MTV, maar ook in verschillende met prijzen onderscheiden indie films en de films Watercolors and Y Yoga Movie die op het punt staan uitgebracht te worden.

Spring werd gekozen tot beste vrouwelijke vocalist bij de LA Music Awards, won de song prijs van Billboard Magazine, won de Sennheiser Song Writing Competition en drie maal de Ascap Plus Award.

Ze organiseerde en trad op in 'She Rocks Broadway' in het Westbeth Theatre en 'Fashion Rocks Broadway' in Studio 54, waarbij ze maar liefst 100.000 US dollar inzamelde voor o.a. de Aids bestrijding.

Daarnaast kozen grote merken als Jeep en 7-up haar muziek al voor gebruik in Amerikaanse commercials.

Spring
Today
Eigen beheer

Tracklist

01. Today


02. Breathe Deeply


03. Mighty Aphrodite


04. Live On Love


05. Something More


06. I Like It


07. Come To Me


08. Pint Of Happiness


09. Heaven On Earth


10. Summertime


---- --