FARO's nieuwe Photon 3-D laserscanner; betere prestatie; duidelijker beeld

Publicatietijd: 26/02/2008 21:22

LAKE MARY, Florida, February 26 /PRNewswire/ --
FARO Technologies, Inc. (NASDAQ: FARO) het wereldwijd toonaangevende bedrijf op het gebied van draagbare, computerondersteunde meethardware en
-software, kondigde vandaag de introductie aan van haar nieuwe familie 3-D laserscanners genaamd Photon 80 en Photon 20. De nieuwe Photons, die de laserscanners LS 880, 840 en 420 zullen vervangen, zijn duidelijker, nauwkeuriger en gemakkelijker draagbaar.

"De Photon is het zesde nieuwe product dat FARO in zeven maanden op de markt brengt," aldus FARO President en CEO Jay Freeland. "Het onderstreept niet alleen onze toewijding aan deze productlijn en de diverse markten die daarvan profiteren, maar ook ons continue streven naar de ontwikkeling van innovatieve 3-D laserscannertechnologie en wel sneller dan elk ander bedrijf ter wereld."

De FARO Photon laserscanner is een draagbaar, geautomatiseerd meetapparaat dat een object of de afmetingen van een plaats scant, registreert en daarvan vervolgens een digitale afbeelding maakt, resulterend in een soort "foto" op het computerscherm - maar dan in 3-D. De geregistreerde gegevens kunnen worden gebruikt voor de creatie van een digitaal model voor reverse-engineering, kwaliteitsborging, inspectie, CAD-/onderdeelvergelijking, fabrieksplanning, onderzoek en automatische objectherkenning bij modellering.

Het nieuwe slanke uiterlijk van de nieuwe Photon wordt gecompleteerd door technologische verbeteringen, waaronder:


- 300 % minder ruis voor meer helderheid

- 200 % nauwkeurigere positionering

- Hogere gevoeligheid voor betere detectie van objecten die veraf, donkerder en onduidelijker zijn

- Gemakkelijke, hoogwaardige kleuroverlay

- Hogere spiegelrotatiesnelheid

- Kortere minimale scantijden

Tot de nieuwe accessoires behoren o. a. een kleurbeugel met hoge resolutie en een handvat, waardoor het veilig en gemakkelijk draagbaar is. In combinatie met de supercompacte Power Base Battery (accuvoeding) kan met de Photon maar liefst meer dan zes uur ononderbroken worden gescand.

"Klanten die onze nieuwe laserscanner in de praktijk hebben getest, waren enthousiast," aldus Dr. Bernd-Dietmar Becker, Directeur van Laser Scanner Marketing & Product Management bij FARO. "De Photon is een baanbrekend product en is uitermate geschikt voor toepassingen waarbij zeer betrouwbare 3-D-beelden zijn vereist. Dit belichaamt FARO's reputatie als toonaangevende leverancier van hoogwaardige meet- en imagingapparatuur."

Van de Photon zullen diverse bedrijfstakken profiteren, waaronder cultuurbehoud, architectuur, procesindustrie, pijpleidingen en energie, ruimtevaart, auto-industrie en scheepsbouw, geautomatiseerde kwaliteitsborgingsystemen, gieterijen, gerechtelijke geneeskunde, tunnel- en mijnbouw en de reproductie van speelgoed.

"De aantrekkelijke prijs, het gebruiksgemak en de krachtige klantondersteuning van de Photon zorgen ervoor dat bedrijven deze krachtige technologie probleemloos zullen kunnen aanschaffen," aldus Freeland.

Over FARO
Met meer dan 14.600 installaties en 7.000 klanten wereldwijd ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt FARO Technologies, Inc. draagbare, computerondersteunde apparatuur en software die wordt gebruikt om digitale modellen te maken - of om vergelijkingen met een bestaand model uit te voeren
- voor alle werkzaamheden die zeer gedetailleerde 3-D-metingen vereisen inclusief inspectie van afzonderlijke en samengestelde onderdelen, fabrieksplanning en documentatie van bedrijfsmiddelen en gespecialiseerde toepassingen variërend van landmetingen, het in kaart brengen van ongeval- en delictplaatsen tot aan het digitaal bewaren van historische plaatsen.

De technologie van FARO verhoogt de productiviteit door een aanzienlijke verlaging van de ter plaatse benodigde meettijd en de diverse branchespecifieke softwarepakketten stellen gebruikers in staat hun resultaten snel en effectiever te verwerken en te presenteren.

Tot de belangrijkste producten behoren 's werelds best verkochte draagbare meetarm - de FaroArm; 's werelds best verkochte laser tracker - de FARO Laser Tracker; de FARO Laser ScanArm; FARO Laser Scanner Photon; de FARO Gage, Gage-PLUS en PowerGAGE en de CAM2-reeks van geavanceerde op CAD gebaseerde meet- en rapportagesoftware. FARO Technologies is ISO-9001 gecertificeerd en het laboratorium is ISO-17025 geregistreerd. Ga voor meer informatie naar www.faro.com

Website: http://www.faro.com