Gemeente 's-Hertogenbosch

13-02-2008
Kom kijken naar onthulling kunstwerk 'Hinthamer Bekooring'

Op woensdag 27 februari 2008 wordt het kunstwerk "Hinthamer Bekooring" van de Bossche kunstenaar Anton Reijnders onthuld door R. Weterings (wethouder van onder meer Cultuur). Deze onthulling krijgt een extra feestelijk tintje door de kinderen van de Jeroen Bosch school en de Vlieger. Ze begeleiden de onthulling op een creatieve manier en zullen het kunstwerk ook adopteren. Woont u in de buurt en wilt u komen kijken? Dat kan. Om 11.00 uur vindt deze feestelijkheid plaats bij de rotonde van Jan Heijmanslaan, Pastoor van Thiellaan en Vincent van Goghlaan

Keramisch spoor
Op initiatief van een groep actieve wijkbewoners biedt de gemeente 's-Hertogenbosch de wijk Hintham, als één van de eerste wijken, een keramisch kunstwerk aan. Dit gebeurt ter ere van het 40-jarig jubileum van Hintham Zuid. Het kunstwerk maakt onderdeel uit van het zogenaamde `keramisch spoor': een spoor van keramische kunstwerken door de hele stad.

`s-Hertogenbosch timmert aan de weg als Keramiekstad. Geïnspireerd door de aanwezigheid van AKV/St. Joost (kunstacademie) met een unieke afdeling keramiek, Cor Unum Ceramics waar design keramiek wordt gefabriceerd, het Europees Keramiek Centrum (EKWC) waar internationale keramisten werken en het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch met een bijzondere collectie keramiek. Met het keramisch spoor gaat keramiek ook leven voor de Bossche burger.