Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 27 februari

* GESTOLEN AUTO TEGEN GEVEL
ROTTERDAM - Rond acht uur, dinsdagochtend, kreeg de politie een melding dat er in de Pelgrimstraat een personenauto tegen de gevel van een woning was gereden. Ter plaatse bleek dat inderdaad het geval, maar de bestuurder was niet meer bij de auto aanwezig. Na onderzoek bleek de auto te zijn gestolen. De auto is inbeslag genomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
MAASSLUIS - Door politieagenten werd, tijdens de surveillance, dinsdagmiddag en -avond tussen vier en negen uur een verkeerscontrole gehouden. Vier bestuurders kregen allen een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel. Tevens werden alle bestuurders gecontroleerd op alcohol gebruik. Niemand bleek gedronken te hebben.


* TWEE WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Oplettende winkelpersoneel van een kledingzaak aan de Nieuwe Passage hield dinsdagmiddag twee vrouwen, zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Het tweetal van 18 en 21 jaar oud pleegde de diefstal rond half vier. Hierop werden zij aangehouden en direct overgedragen aan gewaarschuwd politiepersoneel. Het tweetal is ingesloten voor nader verhoor.


* WINKELBEDIENDE GESLAGEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 43-jarige Capelse is dinsdagmiddag rond vier uur in haar gezicht geslagen door een winkeldief. De vrouw, die werkzaam is in een kledingwinkel aan de Bermweg betrapte een winkeldief. De vrouw zag dat een klant nog meerdere goederen onder haar jas verborg. Toen zij de klant hierover aansprak werd de vrouw boos en liep de winkel uit. De winkelbediende ging achter de dievegge aan en kreeg op het moment dat zij buiten was een klap van haar in haar gezicht. Hierdoor liep zij een kras op onder haar rechteroog. De vrouw deed aangifte. Door politieagenten werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Helaas werd de verdachte niet meer aangetroffen.


* MAN GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL
OOLTGENSPLAAT - Een 55-jarige inwoner van Zierikzee is dinsdagavond gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwam hij rond kwart over tien met zijn wielen in de rechterberm. Vervolgens verloor hij de controle over de auto waarop deze meerdere malen over de kop sloeg. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Hier bleek hij enkele gebroken ribben, een gekneusde long en meerdere kneuzingen over zijn lichaam overgehouden te hebben aan het ongeval. De technische ongevallen dienst onderzoekt de toedracht van het ongeval.


* AUTO BESCHADIGD DOOR VUURWERK
BRIELLE - Aan de Ruiter is dinsdagmiddag een auto beschadigd. Rond kwart over vijf hoorden omwonenden een klap. Politieagenten waren snel aanwezig. De forensische opsporing deed onderzoek en trof diverse restanten van vuurwerk aan. De opsporing doet verder onderzoek naar deze zaak.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

ROTTERDAM - Door personeel van cameratoezicht werd gezien dat dinsdagmorgen vroeg, rond zes uur, twee mannen op het Eendrachtsplein een potje aan het vechten waren. Toegesneld politiepersoneel haalde het tweetal uit elkaar. Beide mannen, een 36-jarige Rotterdammer en een 27-jarige Schiedammer werden voor behandeling overgebracht naar het Ersamus MC. De Rotterdammer kon na behandeling naar huis en werd direct aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht.


* KINDJE LOOPT BRANDWONDEN OP
ROTTERDAM - Een baby van 9 maanden oud liep in Diergaarde Blijdorp, dinsdagmiddag rond half één, 1e graads brandwonden op aan zijn beentjes. Het kindje trok in een onbewaakt moment een glas heet theewater over zich heen. Nadat het EHBO personeel van de Diergaarde de wonden had gekoeld is het slachtoffertje overgebracht naar het Sofia kinderziekenhuis.


* CONTROLE BEROEPSGOEDERENVERVOER GEHOUDEN

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie heeft in samenwerking met personeel van de KLPD dinsdag een BeroepsGoederenVervoer (BGV) gehouden op de Botlekweg. In totaal werden 39 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het vervoer van gevaarlijke stoffen in de tunnel, het niet hebben van een vervoersvergunning, het overschrijden van de lengte, breedte, hoogte en gewicht, het rijden met een verlopen tachograafkeuring, te lange rijtijden en het negeren van een inhaal verbod. Een Ierse bestuurder die een bekeuring kreeg voor het overschrijden van de toegestane afmeting voor de breedte en de hoogte en hierdoor de kans liep dat hij zijn lading zou verliezen kreeg direct een boete van 1200 euro.


* RIJBEWIJS KWIJT NA ONGELUK
ROTTERDAM ZUIDPLEIN - Politieagenten van district Zuid hebben namen in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs in van een man. De 18-jarige Rotterdammer negeerde iets over twaalven een rood licht op de kruising Pleinweg/Goeresestraat. Vervolgens botste hij op een kruisend voertuig. Hierbij bleef hij ongedeerd maar één van zijn passagiers kreeg glas in haar gezicht en is overgebracht naar MCRZ locatie Zuider. De bestuurder van het andere betrokken voertuig bleef ongedeerd. Uit de blaastest bleek dat de jonge automobilist teveel gedronken had. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aangezien het een beginnend bestuurder betrof, is zijn rijbewijs ingenomen.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM HOOGVLIET ZUID - Politieagenten hielden dinsdagavond een bromfietscontrole. Bromfietsers die zich niet aan de verkeersregels houden veroorzaken veel onveilige verkeerssituaties. Om deze bestuurders hiervan bewust te maken worden er regelmatig controles uitgevoerd. Tussen zeven en tien uur werden in totaal 18 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere bestuurders die zonder helm, met blauwe verlichting en zonder verzekering reden, werden bekeurd. Een 35-jarige Rotterdammer kreeg rond acht uur een bekeuring voor het onverzekerd rijden. Ook werd duidelijk gemaakt dat hij niet onverzekerd mocht rijden. Korte tijd later trof een motoragent hem opnieuw rijdend aan. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn bromfiets is in beslag genomen.