Gemeente Dongen


Yuri van Gelder zorgt voor onvergetelijke avond

Het eerste Dongense Sportgala nieuwe stijl bleek dinsdagavond 26 februari een absolute voltreffer. Onder overweldigende belangstelling van een dolenthousiast publiek reikte topturner Yuri van Gelder de prijzen uit aan de Dongense sportman, sportvrouw en sportploegen van het jaar 2007, bij zowel de jeugd als de senioren.

Onder overweldigende belangstelling gaf Yuri van Gelder een demonstratie Meteen na het welkomstwoord van wethouder Piet Panis (sport) die sprak namens het voltallig aanwezige college, zorgde Yuri van Gelder voor een spectaculaire opening. In de hal van het gemeentehuis keken meer dan 300 aanwezigen van dichtbij ademloos toe hoe de oersterke Brabander een flitsende demonstratie verzorgde aan de ringen. Met een aaneenschakeling van kracht, elegantie, snelheid, souplesse en evenwichtskunst uitgevoerd op de tonen van opzwepende muziek, bezorgde Yuri met ontbloot bovenlijf de massaal opgekomen Dongenaren een onvergetelijke ervaring. Fans met fotocameras verdrongen zich om het mooiste plaatje te kunnen schieten.

PSV ook op gala
Daarna meldde de topatleet zich op het podium bij presentator Johan van der Made en Rini de Groot van PSV reikt prijs uit aan Elvio wethouder Piet Panis die soepel samenwerkend per categorie de drie genomineerden bekend maakten. De kanshebbers mochten allen naar voren komen en ontvingen bloemen en een oorkonde. Een van hen, zo bleek uit de envelop van de jury, was winnaar van de eretitel en kreeg een fraaie beker uitgereikt door Yuri van Gelder, gevolgd door een keihard applaus.Bij de jeugd tot 16 jaar was PSV-voetballer Elvio do Rosario de allerbeste. ,,Elvio is een van de grootste talenten die PSV op dit moment heeft. Op internationale toernooien scoorde hij tegen Real Madrid en werd samen met de aanvoerder van Chelsea uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. Hij is een goede voetballer en een goed mens, vertelde Rini de Groot, hoofd jeugdscouting van PSV, die speciaal voor het sportgala van Eindhoven naar Dongen was gekomen.

Dongense talenten
Schaakster Anne Haast (veelvoudig Nederlands kampioen) werd uitgeroepen tot junior sportvrouw van het jaar, ook vanwege haar bijzondere prestaties op internationaal niveau. Bij de teams ging de hoogste onderscheiding naar de turnmeisjes D-niveau van O.N.I. Wereldtopper Van Gelder feliciteert Dongense sporters Bij de senioren troefde DSC-schaker Mark Haast (Nederlands kampioen snelschaken, Brabants kampioen, winnaar Max Eeuwe Stimulanstoernooi), Olympia-voetballer en topscorer Rob Haarbosch (winnaar zilveren schoen) af, alsmede wielrenner Louis van Miert (TC De Kleppers) die 1227 km op de fiets zat voor de duurwedstrijd Parijs Brest Parijs. Tafeltennister Kelly van Zon, die komende zomer Nederland gaat vertegenwoordigen op de Paralympics in China, won de derde plaats op het Europees kampioenschap en werd uitverkoren tot sportvrouw van 2007 in Dongen. Ze liet atlete Therry in t Groen (Nederlands kampioen verspringen indoor) en Europees kampioen Kata (schijngevecht) Judith Sprangers (Van Gils Sport) achter zich. Sportploeg van het jaar werd het handbalteam meisjes A1 van HV Dongen, pal voor gymnastiekvereniging ONI dames/heren niveau C en de jubilerende Dongense biljartbond (60 jaar) met het team Midden Brabant.

80-jarige fan van Yuri Dhr. De Wolf: onvergetelijke avond! Bijzondere onderscheidingen waren er tevens voor de 14-jarige turnster Hanna van Kerkhof die de Aanmoedigingsprijs kreeg en de 80-jarige John de Wolf, medeoprichter van Shot en nog altijd actief als badmintonner. Hij kreeg de Volhardingsprijs. ,,Ik ben een enorme fan van je en vind het geweldig dat je hier bent en heb enorm genoten van je demonstratie, verklapte de heer De Wolf toen Yuri hem persoonlijk feliciteerde.

Ook Yuri sprong mee met ONI en DIA Demonstratie DIA en ONI Belangrijk onderdeel van het sportgala was ook de demonstratie die leden (jong en oud) van de Dongense en s Gravenmoerse gymnastiekverenigingen DIA en ONI samen gaven, daarbij ondersteund door Yuri van Gelder die een groot aantal van de springoefeningen meedeed. ,,Een onvergetelijke ervaring om met zon wereldtopper samen te mogen sporten, klonk het opgetogen uit het kamp van zowel ONI als DIA.

Olympische week
Nadat de kleurrijke vlaggen waren onthuld die in juni gebruikt gaan worden tijdens de Olympische week op de scholen in de gemeente Dongen (Move It-project), was het tijd voor de uitsmijter van de opwindende avond. Yuri van Gelder werd werkelijk bestormd door een karrenvracht aan fans die allemaal een aandenken van hem wilden. Pas na drie kwartier handtekeningen uitdelen, op de foto gaan en T-shirts en turnschoenen signeren, was hij klaar. Geduldig en met voor iedereen een vriendelijk woord kweet hij zich van die taak. ,,Dat kost me geen enkele moeite, want de avond was perfect georganiseerd en er was zoveel enthousiasme bij zoveel mensen dat ik er een ontzettend goed gevoel aan overhoud. Dongen mag trots zijn op dit gala en de kwaliteit van de sporters. Zij zorgen samen voor veel aansprekende prestaties, aldus Yuri, die vorige week in China was voor een pré-Olympisch bezoek. Volgende week vertrekt hij naar Qatar.

Yuri werd bestormd door jong én oud

Yuri bedankt Dongen
,,Bedankt voor de gezellige avond in Dongen, schreef Yuri van Gelder op een fotokaart in actie aan de ringen, die hij bij het afscheid aan wethouder Panis gaf ter herinnering aan een zeer geslaagde editie van de Dongense sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2007.