Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Zes Wageningers opgepakt na autokraak

Publicatiedatum: 27-2-2008 10:31:41

WAGENINGEN - Door de Wageningse politie zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zes jongeren uit die stad opgepakt op verdenking van hun betrokkenheid bij een auto-inbraak op het Plantsoen. De zes jongeren, in de leeftijd van zestien en zeventien jaar, werden kort na een getuigenmelding op de Bernhardstraat aangetroffen. Op een parkeerplaats aan het Plantsoen werd een auto aangetroffen waarin bleek te zijn ingebroken. De jongeren bleken aan het door de getuige opgegeven signalement te voldoen en moesten mee naar het politiebureau. De zes zijn voor verder onderzoek ingesloten. Een 81-jarige Wageninger deed aangifte van inbraak in zijn auto. (08-028317)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (16) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 27-2-2008 10:31:01

EDE - Een zestienjarig meisje uit Ede is dinsdagavond gewond geraakt nadat ze op de kruising van de J. T. Tooroplaan met de Dr. W. Dreeslaan was aangereden. Het slachtoffer had daarbij vermoedelijk een gebroken arm, een gebroken bekken en een hoofdwond opgelopen en moest naar het ziekenhuis. De Edese reed even voor zes uur op haar fiets vermoedelijk aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad, komende vanaf de Keesomstraat en gaande richting Dr. W. Dreeslaan. Op de kruising kwam ze in botsing met een auto, bestuurd door een 26-jarige vrouw eveneens uit Ede. De automobiliste had verklaard bij groen licht de kruising zijn opgereden en de fietser niet te hebben gezien. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Geen van beide bestuurders had gedronken, aldus de politie.
(08-028260)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder botst tegen boom bij inhaalmanoeuvre
Publicatiedatum: 27-2-2008 10:30:08

TERSCHUUR - Een 27-jarige Barnevelder is dinsdagmiddag op de Zelderseweg in Terschuur met zijn auto tegen een boom gebotst. De man was daarbij met de schrik vrij gekomen, maar zijn auto raakte flink beschadigd. Het ongeval gebeurde even voor half vijf tijdens een inhaalmanoeuvre toen een 22-jarige Nijkerker, die voor de Barnevelder reed, een andere auto wilde inhalen. De Nijkerker had daarbij niet gezien dat de Barnevelder al bezig was hem in te halen. In een poging een aanrijding te voorkomen raakte de Barnevelder in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(08-028151)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Halt voor jongeren na graffiti

Publicatiedatum: 27-2-2008 10:29:17

BENNEKOM - Drie jongeren (twee zestienjarigen uit Ede en een veertienjarige Bennekommer) hangt een alternatieve straf boven het hoofd wegens graffiti in Bennekom. Het trio werd daarvoor dinsdagmiddag door de politie aangehouden op de Hogeweg. Na een melding van getuigen betrapten agenten de drie jongens op heterdaad terwijl ze bezig waren een skatebaan te bekladden met verf. De jongens moesten mee naar het politiebureau en bekenden. Na verhoor zijn ze overgedragen aan hun ouders. De afhandeling van de zaak is in handen van bureau Halt.
(08-028149)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dertien bekeuringen bij gerichte controle Oosterbeek
Publicatiedatum: 27-2-2008 10:28:38

OOSTERBEEK - Bij een gerichte controle op roodlicht en het negeren van inrijverboden op de Utrechtseweg in Oosterbeek heeft de politie dinsdagavond dertien bekeuringen uitgedeeld. Een agent van het verkeershandhavingsteam controleerde tussen half zeven en half negen nabij de Pastoor Bruggemanlaan. Een bestuurder kreeg een bon wegens het rijden door roodlicht, zeven bestuurders werden bekeurd omdat ze vanaf de parallelweg aan de Utrechtseweg niet de verplichte rijrichting volgden. Nog eens drie bestuurders kregen een boete voor het rijden in een eenrichtingsweg en een bromfietser voor het rijden over het fietspad. Bovendien werd een boete uitgedeeld aan de bestuurder die zijn auto ten onrechte parkeerde op een invalidenparkeerplaats.
(08-028247)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 27-2-2008 10:27:50

SCHERPENZEEL - De politie in Scherpenzeel heeft dinsdagochtend drie jongeren aangehouden wegens winkeldiefstal op de Dorpsstraat. De drie, twee jongens van veertien en een zestienjarig meisje, zouden rond acht uur een doosje sigaren hebben gestolen. Daarbij werden ze betrapt door een getuige, die de winkelier waarschuwde. De jongeren zetten het na ontdekking op een lopen. Twee van hen konden door de winkelier zelf in de kraag worden gevat en aan de politie worden overgedragen. De derde werd even later door de politie zelf in de omgeving opgepakt. De drie bekenden hun aandeel in de zaak en werden na verhoor vrijgelaten. Ze bleken te zijn weggelopen uit een instelling en zijn daar later aan overgedragen.
(08-027746)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw verdacht van winkeldiefstal

Publicatiedatum: 27-2-2008 10:27:13

WAGENINGEN - Een 22-jarige vrouw uit Hemmen is dinsdag door de politie in Wageningen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De Hemmende zou bij een zaak aan de Hoogstraat een paar schoenen hebben gepakt en zonder betalen de winkel uit zijn gelopen. Bij het verlaten van de zaak ging het alarm af, waarop de vrouw volgens winkelpersoneel probeerde de buit te verstoppen in een kledingrek voor in de zaak. De Hemmense werd aan de politie overgedragen. De vrouw ontkende de diefstal en is na verhoor in afwachting van een beslissing van justitie vrijgelaten.
(08-028007)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---