Senternovem


Nieuws

27-02-2008 | Unieke kansen regeling 'Naar energieneutraal wonen' opengesteld

Het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie ondersteunt gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars bij een innovatieve aanpak van energiebesparing in woningen met de Unieke kansen regeling 'Naar energieneutraal wonen'. De regeling geeft subsidie voor de extra investeringen die gemoeid zijn met het toepassen van vernieuwende energiebesparende plannen. Er is 4,5 miljoen beschikbaar.

Doel
De regeling richt zich op het vergaren van kennis over de realisatie van energiebesparende woningbouwprojecten. Concepten die zich op termijn lenen voor grootschalige toepassing en verdere energiebesparing. Hiervoor zijn goede afstemming in het gehele ontwerp- en bouwproces en slimme samenwerkingsvormen tussen betrokken partijen noodzakelijk. De regeling 'UKR Naar energieneutraal wonen' levert een bijdrage in de extra investeringskosten die bijvoorbeeld gemeenten, woningbouwcorporaties of projectontwikkelaars maken bij een innovatieve aanpak van energiebesparing in woningen. Het gaat om:

* innovatie in energiebesparing in de woningbouw (nieuwbouw en bestaande bouw);

* projecten van minimaal vijftig woningen;
* een maximum subsidiebedrag per project van EUR 500.000;
* een indieningstermijn tot 24 april 2008 (vóór 17.00)!

Meer informatie
Op woensdag 12 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur organiseren we een inloopmiddag bij SenterNovem Utrecht. Graag aanmelden voor 7 maart via een e-mail. Vermeld in de e-mail uw gegevens, het onderwerp van uw project en of uw vragen voornamelijk procedueel of inhoudelijk van aard zijn. U kunt ook een afspraak maken (030 - 239 35 33), of het formulier van de website (link 'Projectidee UKR') invullen; dan wordt u gebeld voor een afspraak. Helpdesk EOS van ma t/m vr van 09.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur 030-239 35 33 of per e-mail.