Leefbaar Rotterdam


woensdag, februari 27, 2008

Nieuwe blunderputten?

Dacht u dat we met de Museumparkgarage wel genoeg ellende met ondergrondse parkeergarages hebben gehad? Niets is minder waar. Ook de bouw van de garage onder het Insulindeplein ligt al meer dan een jaar stil, de kosten zullen stijgen en dan moet er nog begonnen worden aan de ingewikkelde garage onder het Kruisplein.

Leefbaarraadslid Henk Sonneveld stelde het college vorige week al vragen over de situatie rond de ondergrondse parkeergarage Insulindeplein. Sonneveld vroeg onder andere waarom de bouw al zo lang stil ligt en of het college kan inschatten in hoeverre de bouwkosten zouden oplopen. Prompt kwam het college met het voorstel 4,65 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het afbouwen van deze garage. De grote vraag is of het hier bij blijft.

Afgelopen maandag kwamen hier nog eens vragen overheen over de Kruispleingarage bij Centraal Station. Deze garage zou zeven etages diep moeten worden met diverse ondergrondse verbindingen. Het wordt een ingewikkelde garage en daarom vroeg Sonneveld zich af of we, na het fiasco met de Museumparkgarage, zon project nu wel aan Gemeentewerken en het OBR over moeten laten. Ook is hij benieuwd naar de te verwachten totale kosten van het project en de exploitatie van de garage.

Op een van de vragen weet Leefbaar Rotterdam het antwoord in ieder geval al zeker. Of de directeur van Gemeentewerken die verantwoordelijk was voor het debacle van de Museumparkgarage al ontslagen is.

Klik hier om de schriftelijke vragen over Kruisplein garage te lezen.

En klik hier om de schriftelijke vragen over de Insulindeplein garage te lezen.

Door Ton op 2008 02 27

dat was toch die ene die de projectleider 1x gesproken had namelijk om hem te ontslaan?
Page 1 of 1 pages