Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Februari

* | St. Lukas en Liudger Splitting schoonste scholen

Lukas en Liudger Splitting het schoonst

De RK Jenaplanschool St. Lukas aan de Pier Panderstraat in Drachten is in de categorie basisscholen tot schoonste school van Smallingerland uitgeroepen. In de categorie voortgezet onderwijs werd dat de chr. Scholengemeenschap Liudger aan de Splitting in Drachten.

De verkiezing Schoonste School van Smallingerland is één van de onderdelen van het project Smallingerland schoon. In het laatste halfjaar van 2007 hebben twee medewerkers van het Wijkbeheer onaangekondigd alle 40 scholen in deze gemeente bezocht. Niet één keer, maar vijf keer keken zij hoe schoon, netjes en verzorgd de onmiddellijke omgeving van de school was, of er afvalbakken waren, ze keken naar het onderhoud van de bankjes en de speeltoestellen, naar onkruid en graffiti.

Met deze actie proberen we de jeugd bewust te maken van hun leefomgeving en het belang om deze schoon en netjes te houden. Voor het voortgezet onderwijs was er één prijs, een felrode blikvanger waar de naam van de school op komt. Voor de basisscholen waren er drie prijzen, drie leuke afvalbakken. Nummer twee werd cso De Rank uit Drachten en nummer drie cbs it Maitiidslibben uit Opeinde.